FOTO: Vlada CG / - SASAMATIC
21/02/2024 u 17:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Za Crnu Goru njemačke investicije od posebnog interesa

Tokom susreta bilo je riječi o mogućnostima saradnje i ulaganja u Crnu Goru u različitim oblastima sa akcentom na zelenu energiju, infrastrukturu, telekomunikacije, turizam i sajber bezbjednost

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Đeljošaj, sastao se danas sa delegacijom Odbora njemačke privrede za Istočnu Evropu koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori.

Đeljošaj je poželio dobrodošlicu njemačkoj delegaciji i istakao da Crna Gora i Njemačka imaju odlične odnose, te da je na tim temeljima potrebno jačati i ekonomske veze dvije zemlje.

- Za Crnu Goru su njemačke investicije od posebnog interesa ne samo za ekonomski razvoj, već i za usvajanje evropskih vrijednosti i načina poslovanja. Stoga će Vlada Crne Gore biti iskren partner i prijatelj njemačkim investitorima - kazao je on.

Sagovornici su ocijenili da će  članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji dati dodatan podsticaj interesovanju investitora iz država članica za ulaganje u Crnu Goru. “Napredak na planu evorpske integracije i uspostavljena politička stabilnost pozitivan su signal stranim investitorima” poručili su sagovornici.

Tokom susreta bilo je riječi o mogućnostima saradnje i ulaganja u Crnu Goru u različitim oblastima sa akcentom na zelenu energiju, infrastrukturu, telekomunikacije, turizam i sajber bezbjednost.

Na sastanku je dogovoren nastavak komunikacije i intenziviranje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Njemačku delegaciju, koju je pratio ambasador Peter Felten, činio je veliki broj predstavnika kompanija iz različitih sektora privrede, iz oblasti energetike, telekomunikacija, infrastrukture itd. 

Sastanku su u ime Vlade prisustvovali ministar energetike i rudarstva Saša Mujović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, državni sekretar dr Goran Jovetić i savjetnik potpredsjednika za ekonomsku politiku Albert Bikaj.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

10. april 2024 14:43