Demokratska Crna Gora / - FOTO: DEMOKRATSKA CRNA GORA
27/04/2024 u 20:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demokrate: Odbor povjerenika Opštine Andrijevica nije usvojio izvorni budžet

Sa žaljenjem konstatujemo što Odbor povjerenika Opštine Andrijevica prilikom glasanja o odluci o budžetu za 2024 godinu nije usvojio izvorni budžet, saopštili su odbornici Demokrata u SO Andrijevica.

- Sa žaljenjem konstatujemo što Odbor povjerenika Opštine Andrijevica prilikom glasanja o odluci o budžetu Opštine Andrijevica za 2024 godinu nije usvojio izvorni budžet koji je bio u proceduri i koji je dobio saglasnost Ministarstva finansija i prošao zakonsku proceduru, već je na svoj način Odbor preuzeo ulogu tumača u pogledu razvoja opštine Andrijevica i usvojio budžet sa 7 amandmana i time stopirao kapitalni budžet umanjujući milion eura u kapitalnom dijelu budžeta od sredstava ekonomskog državljanstva, što će u konačnom usporiti dalji razvoj naše opštine - navode  odbornici Demokrata u saopštenju.

Ćulafić: Zahtijevaćemo razrješenje trenutnog sastava Odbora povjerenika

Dodaju da im nisu poznati motivi istog, pa traže da se Ministarstvo javne uprave i Vlada CG odredi prema donesenom aktu.

Usvojen budžet Opštine Andrijevica, stvorene pretpostavke za održavanje izbora

- Jer smatramo da je došlo do grubog narušavanja budžetskih pozicija, nepoštovanje Zakona o budžetu o fiskalnoj odgovornosti kao i povrede Zakona o finansiranju lokalne samouprave te konstatujemo da sa tehničke strane ovaj budžet nije održiv i nemoguće  ga je sprovesti u proceduri. Ne shvatamo motiv i namjeru kažnjavanja građana Andrijevice. Takođe ne razumijemo ulogu Odbora koji disciplinuje izvršnu vlast u Andrijevici, a da je to tako govori i činjenica da nije došlo do usvajanja budžeta koji je prošao zakonsku proceduru i dobio pozitivno mišljenje ministarstva finansija. Ako su članovi Odbora povjerenika svoju ulogu prihvatili da se obračunavaju sa građanima i rukovodstvom Andrijevice i time spriječe dalji razvoj opštine, tražimo od nadležnog ministra javne uprave da se izjasni na pomenute okolnosti, a u koliko shvate šta je njihov delegirani odbor uradio suprotno zakonu, tražimo da se Odbor raspusti -naglašavaju oni.

Dodaju da ne mogu i ne smiju građani Andrijevice biti taoci loših politika i mjera potkusurivanja samovolje i bezakonja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 11:31