/ - FOTO: DEMOKRATE
23/05/2024 u 21:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demokrate: Za potpredsjednicu izabrana Dragana Kažanegra Stanišić

Na danas održanoj sjednici Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, koja je održana u ambijentu Svetog Stefana u Budvi, za potpredsjednicu Demokrata, jednoglasno je izabrana Dragana Kažanegra Stanišić.

-.Kažanegra Stanišić je internacionalna sekretarka Foruma žena Demokratske Crne Gore i članica Glavnog odbora Partije. Po struci je ekonomistkinja, studije je završila u Beogradu, na Fakultetu za bankarstvo i finansije, a dugo godina je prepoznata kao aktivistkinja za zaštitu grad- hotela Svetog Stefana, kroz angažmane u civilnom društvu - navode u saopštenju.

Takođe, druga je na izbornoj listi,,Demokrate- Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Đorđe Zenović” na lokalnim izborima u Budvi zakazanim za 26. maj gdje je, uz nosioca liste prepoznatljivo lice kampanje.

image
- FOTO: DEMOKRATE

Kažanegra Stanišić je nakon izbora istakla da je počastvovana činjenicom da je upravo na Svetom Stefanu, mjestu za čiji se status, kao opšteg i državnog dobra, svakodnevno bori, izabrana za potpredsjednicu Demokratske Crne Gore, Partije koja je i u Budvi i u Crnoj Gori,  već deset godina model principijelnog i doslednog postupanja u odnosu sa svakim koalicionim partnerom i građaninom: 

,,Zbog čega i kao druga na listi u Budvi očekujem fantastičan rezultat izborne liste Demokrata, te da u Budvi bez nas neće biti moguće formirati vlast! A kao potpredsjednica Demokrata trudiću se da postupam časno, odgovorno i dostojanstveno, kako to samo crnogorska žena umije i zna, te da pružim maksimalan doprinos u ostvarivanju programskih ciljeva i načela na kojima počiva Demokratska Crna Gora! ”

Takođe, na sjednici su u okviru izbora i imenovanja, kao predlozi Foruma žena Demokratske Crne Gore, za nove članice Predsjedništva Partije imenovane iz reda žena i to funkcionerka Demokrata Jovana Mijović, Sandra Radević, generalna sekretarka Foruma žena Demokrata, Ilda Škrijelj, potpredsjednica Foruma žena Demokrata, kao i Branka Vukojičić, portparolka Foruma žena Demokrata, čime Glavni odbor dokazuje posvećenost Partije povećanju broja žena na ključnim mjestima odlučivanja u Partiji i zemlji. 

Na sjednici Glavnog odbora za člana Predsjedništva Partije izabran je i Velizar Kaluđerović, dugogodišnji funkcioner Demokratske Crne Gore, dok je za predsjednika Demokratskog savjeta izabran Milivoje Zarubica.

Sve odluke je Glavni odbor donio jednoglasno.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. jun 2024 23:16