Dijana Čelebić / - DEMOKRATE
24/05/2024 u 09:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dijana Čelebić predstavila projekat oživljavanja Brda Spas: Vraćamo Budvi njen zeleni sjaj

Izborna lista "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! - Đorđe Zenović" nastavila je sa talasom prezentovanja javnosti projekata iz njihovog izbornog programa.

Kandidatkinja za odbornicu, Dijana Čelebić predstavila je projekat oživljavanja Brda Spas u Budvi i pretvaranja tog lokaliteta u zelenu oazu grada.

- Svaka građanka i građanin Budve svjestan je nedostatka zelene oaze, takozvanih pluća grada, koje naš grad nažalost, u naletu urbanizacije u kontinuitetu ne posjeduje.  Brdo Spas, visoko nad našom Budvom, simbol je potencijala koji čeka da bude otkriven i to upravo u svrhu oživljavanja prijeko potrebne zelene oaze grada - istakla je.

Zenović: Obnovićemo gradsko plivalište Pizana, koje je bilo rasadnik šampiona

Čelebić je dodala da je veliki problem u Budvi neplanska gradnja, koja strateški nije obuhvatala ovakve sadržaje, već isključivo nalet betona, koji u toj mjeri gradu daje i elemente nehumanosti i zato smatra da je vrijeme da se Budvi, pored betonizacije daruju zelene površine sa bogatim sadržajima i prelijepim pogledima, što kraljica Mediterana zaslužuje.

- Zamislite staze koje se vijugaju kroz mirisne borove, preko sunčanih zelenih površina do vrha brda Spas, gdje svaki pogled na more oduzima dah, a sve to sa bogatim sadržajima za rekreaciju. Brdo Spas zaslužuje da mu pružimo tu namjenu, da postane mjesto gdje će naši građani upražnjavati sportske aktivnosti, šetati i udisati daleko čistiji vazduh od onog u užem centru grada - naglasila je.

Čelebić je dodala i da je porazno da potencijal Budve bude ograničen u par mjeseci ljetnje sezone, jer je u pitanju grad koji je uz stabilnost, rad i posvećenost i te kako moguće pretvoriti u cjelogodišnji centar crnogorskog turizma.

- U nedjelju, Budva bira da obnovi, ojača i oživi svoje korijenje. To je naša vizija za budućnost. Vraćamo Budvi njen zeleni sjaj. Ojačaj, obnovi, oživi. Budva odlučuje", čime je Čelebić zaključila svoje obraćanje sugrađanima.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. jun 2024 11:27