/ - DPS
02/04/2024 u 18:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Odluka o uvođenju prinudne uprave u Šavniku uvod u anarhiju

Odluka Vlade Crne Gore da povučenu odluku pošalje na objavljivanje Službenom listu kako bi uvela prinudnu upravu u opštini Šavnik nezakonita je i protivustavna i predstavlja uvod u anarhiju sa nesagledivim posljedicama, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

Kako su istakli,  da bi se u najkraćem roku konstituisali novi organi lokalne samouprave u Šavniku i razriješila dugotrajuća politička kriza, uslov svih uslova je da Vlada i nadležne državne institucije odgovornim pristupom doprinesu finalizaciji započetog izbornog procesa.

- Zbog toga, pozivamo Vladu da se vrati poštovanju ustavnog poretka i da povuče nezakonitu Odluku o uvođenju prinudne uprave u opštini Šavnik - kazali su iz DPS-a.

Ističu da Vlada koja nije u stanju da obezbijedi poštovanje zakona i sprovođenje izbora, i koja na taj način svjesno ulazi u rizik da sruši osnovni princip vladavine prava, ne može da govori o dobijanju IBAR-a.

- Iz odgovornosti da zaštitimo poziciju države u susret odluci EU o ispunjenosti privremenih mjerila, uradićemo sve da ne dozvolimo da u IBAR-u stoji da ova država nije u stanju da obezbijedi poštovanje ustavnog poretka - saopštili su iz ove partije.

Milatović nije raspisao izbore u Šavniku

Navode da ovo više nije pitanje Šavnika, ni vlasti, niti neke političke partije, već isključivo zaštite temeljnog ustavnog principa da građani biraju i da budu birani.

Uvodi se prinudna uprava u Šavniku, odluka Vlade objavljena u Službenom listu

- Očekujemo od premijera Milojka Spajića da opravda najviši nivo institucionalne odgovornosti koju ima i pokaže spremnost na dogovor, jer svaka dalja destrukcija ustavnog poretka vodila bi potpunoj anarhiji, koja može proizvesti nesagledive posljedice - saopštili su iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:32