DPS / - DPS
23/05/2024 u 19:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS pozdravilja odluku Vlade da glasa za rezoluciju: Potvrda ispravnosti politike koju smo trasirali u Crnoj Gori

Demokratska partija socijalista pozdravlja odluku Vlade Crne Gore, koja je u Ujedinjenim nacijama danas glasala za usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

U saopštenju DPS navodi se da je učinjen presedan po ovako važnom pitanju jer Crnu Goru na Generalnoj skupštini nijesu predstavljali ni predsjednik Vlade, ni predsjednik Crne Gore.

- Vjerujemo da je ova odluka Vlade rezultat odgovornog odnosa ukupne političke scene Crne Gore u namjeri da se zauzme odgovoran stav u procesu suočavanja s prošlošću i omogući sadašnjim i budućim generacijama da na tim temeljima nastave da razvijaju dobrosusjedske odnose. To posebno imajući u vidu da je očigledno postignut, makar i prećutni konsenzus svih političkih subjekata o zauzimanju jasnog stava i osudi genocida u Srebrenici- navodi se u saopštenju.

Kako dodaju,ovakva odluka Vlade još jedna je potvrda ispravnosti politike koju je u Crnoj Gori trasirala Demokratska partija socijalista.
- Ponosni smo što su – suštinski ili deklarativno, i naši najveći politički protivnici danas na pozicijama onoga što su tekovine naše partije.Demokratska partija socijalista, bilo da djeluje iz vlasti ili opozicije, nastaviće da bude glavni promoter građanskih, prozapadnih i evroatlantskih vrijednosti kako bi Crnu Goru nastavila da usmjerava ka sigurnoj i prosperitetnoj budućnosti i društvu najrazvijenijih država svijeta- zaključuju u saopštenju.

NVO: UN na strani žrtava genocida, ispravan glas Crne Gore


Vučić: Neke zemlje željele da sačuvaju svoj obraz amandmanima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 10:33