Demokratska partija socijalista / - DPS
16/02/2024 u 15:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS traži kontrolno saslušanje Spajića i Vukovića: Neka objasne kako sprovode Program Evropa sad 2

Oni traže i kontrolno saslušanje ministra Mujovića zbog negativnog izvještaja o radu CEDIS-a, koji je objavila Državna revizorska institucija, i koja je zajedno sa menadžmentom EPCG i CEDIS-a takođe pozvana da prisustvuje saslušanju pred poslanicima

Poslanički klub DPS zajedno sa kolegama iz opozicije inicirao je kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića, ministra finansija Novice Vukovića i ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića pred skupštinskim Odborom za ekonomiju, finansije i budžet.

- Ovom inicijativom se traži od premijera i ministra finansija da javnost upoznaju sa dokumentacijom i načinom na koji će se sprovoditi Program Evropa sad 2. Povod za drugo kontrolno saslušanje ministra Mujovića je negativan izvještaj o radu CEDIS-a, koji je objavila Državna revizorska institucija, i koja je zajedno sa menadžmentom EPCG i CEDIS-a takođe pozvana da prisustvuje saslušanju pred poslanicima, navode iz DPS-a.

image

Inicijativa za kontrolno saslušanje

- DPS
image

Inicijativa za kontrolno saslušanje

- DPS

Imajući u vidu da je u ekspozeu Spajić najavio sprovođenje programa ekonomskih reformi kroz Program Evropa sad 2.0, kao i da taj program predstavlja sastavni dio koalicionog sporazuma parlamentarne većine, a uvažavajući činjenicu da Vlada još uvijek nije predstavila zvanična dokumenta koja treba da potvrde postojanje navedenog programa, kao i načine njegovog sprovođenja, u DPS-u  smatraju da je obaveza ministra finansija da upozna poslanike sa detaljima i strategijom navedenog programa.

- Takođe, na temelju činjenice da je 14. februara 2024. godine, Državna revizorska institucija objavila zvaničnu reviziju godišnjeg finansijskog izvještaja DOO “Crnogorski elektrodistributivni sistem" za 2022. godinu, i da je istim izraženo negativno mišljenje na reviziju godišnjih finansijskih izvještaja i negativno mišljenje na reviziju pravilnosti poslovanja, smatramo da je neophodno inicirati i kontrolno saslušanje ministra energetike i rudarstva gospodina Saše Mujovića. Osim toga, stava smo da je na ovo kontrolno saslušanje neophodno pozvati i predstavnike DRI i menadžment EPCG i CEDIS-a, ističe poslanički klub DPS Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 05:43