POSLANICI DPS-A, DPS / - FOTO: DPS
19/05/2024 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS: Vučić raskrinkao suštinu obmane Spajićevih amandmana, a poniženi PES frustraciju pokušao da liječi na DPS-u

Pokret Evropa sad i njihov lider Milojko Spajić, nastavljaju da trpe poniženja od Aleksandra Vučića i režima u Beogradu, uprkos upornim nastojanjima da svojim postupcima udovolje apetitima aktuelnog predsjednika Republike Srbije i njegovih uslužnih radnika u Crnoj Gori, kazali su iz DPS-a.

Frustraciju zbog toga što ih je šef iz Beograda raskrinkao u obmani u kojoj su besmislene amandmane predstavili kao čudesan uspjeh crnogorske diplomatije, PES je tradicionalno pokušao da usmjeri ka Demokratskoj partiji socijalista, dodaju u saopštenju.

Žalosno je, dodaju, što je jedna nova partija na političkoj sceni, koja makar formalno mora da se zalaže za evropske vrijednosti, spala na to da piše irelevantne i nepotrebne amandmane da ne bi naljutila Aleksandra od Srbije, ali i domaće agente velikosrpskog nacionalizma koji Ratka Mladića i Radovana Karadžića zovu ratnim herojima.

PES: Zvanični Beograd izgleda priželjkuje povratak DPS-a na vlast

- Ipak, imamo razumijevanja za traumu gospode iz PES-a, zbilja nije jednostavno u kontinuitetu trpjeti javno šamaranje od državnog vrha Srbije, a biti primoran da ćutiš i ne odgovoriš ni jednom jedinom riječju na stalna ponižavanja. Na kraju, državnom vrhu Srbije se mora priznati vještina da već četiri godine od svake nove vlade Crne Gore, naprave svog političkog poslušnika u rekordnom roku. Zato, kolege iz PES-a, ukoliko nastavite ponizno da ćutite, bez svijesti da je za vođenje državne politike, pored znanja, potrebno imati dostajanstvo i integritet, Aleksandar Vučić će nastaviti javno da vas ponižava pred domaćom i međunarodnom javnošću - zaključuju iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jul 2024 22:38