/ - TIHOMIR DRAGAš - FOTO: POKRET EVROPA SAD
23/05/2024 u 18:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dragaš: U rezoluciji o Srebrenici nigdje ne piše da su Srbi genocidan narod, pojedinci manipulišu osjetljivom temom

U rezoluciji UN o Srebrenici nigdje ne piše da su Srbi genocidan narod, što znači da pojedinci konstantno manipulišu ovom osjetljivom temom za unutrašnje političke potrebe i stranački rejting, saopštio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Tihomir Dragaš.

On je kazao da nedostatak doprinosa i konstruktivnih ideja za brzi razvoj Crne Gore, pojedinci mijenjaju profitiranjem na ovim temama što je, kako kaže, degutantno.
- Svjedoci smo ovih metoda u prethodnih preko trideset godina.Oni koji danas omalažavaju amandmane Crne Gore, jednako su omalovažavali i dosadašnje uspjehe Vlade i parlamentarne većine na svim poljima u prethodnih 6 mjeseci, uključujući uspjehe na poljima vladavine prava, ubrzanih EU integracija i unapređenja životnog standarda građana- kazao je on.

kako je dodao, iako svjesni da naša zemlja ima obavezu poštovanja svih međunarodnih konvencija i sudova, određeni pojedinci pokušavaju da manipulacijama i izvrtanjem teza optuže Vladu Crne Gore da im crta genocidni žig.

-Optuživati Vladu Crne Gore, koja je jedina reagovala i amandmanima na UN rezoluciju   o Srebrenicu precizirala individualnu odgovornost, a birati riječi prema onima koji nisu uradili ništa, govori o tome kakva je namjera u ovom slučaju. Motiv je destabilizacija Vlade da bi se spriječilo dobijanje IBAR-a, kako bi onda opozicija ukazivala na nesposobnost Vlade i tražila nove izbore, gdje bi dominantne bile teme podjela. Zajednički cilj je da oba pola koja se hrane ovim temama pokušaju sve, kako bi zaustavili razvoj naše zemlje i odložili članstvo Crne Gore u EU- zaključio je u saopštenju.

(FOTO) Protest zbog rezolucije o Srebrenici: "Ovo je političko samoubistvo Vlade"


Šabanović: Rezolucija nepogrešivo osuđuje zločin

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 22:10