/ FOTO DNP
18/12/2023 u 08:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DRI: Demokratska narodna partija realizovala 8 od 11 datih preporuka nakon druge kontrole

Predmetni izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja DNP za 2021. godinu će se dostaviti Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine

Državna revizorska institucija izvršila je dodatnu kontrolu realizacije tri preporuke iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg  konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu.

Nakon sprovedene druge kontrole realizacije preporuka, Demokratska narodna partija je blagovremeno dostavila DRI novi Izvještaj o realizaciji preporuka.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu: Predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator  Milan Dabović - član Kolegijuma, konstatovao je, nakon II kontrole realizacije preporuka da je Demokratska narodna partija u izvještajnom periodu od usvajanja Izvještaja o reviziji, odnosno od 15.septembra 2022. godine, do podnošenja drugog Izvještaja o realizaciji preporuka, realizovala osam od ukupno 11 datih preporuka, jedna preporuka je djelimično realizovana, dok dvije preporuke nijesu realizovane. S tim u vezi, zaključak Kolegijuma je da Demokratska narodna partija za 3 preporuke koje zahtijevaju dalje praćenje  dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 15.juna 2024.godine- navodi se u saopštenju.

Predmetni izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg  konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske narodne partije za 2021. godinu  će se dostaviti Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:32