Maraš Dukaj i Jožef Neđeši / Djordje Cmiljanic, Vlada
16/04/2024 u 12:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dukaj-Neđeši: Saradnja u oblasti digitalizacije i e-uprave

Reforma javne uprave, digitalizacija i sajber bezbjednost procesi koji se moraju razvijati istovremeno, jer su neodvojivi i veoma važni za nesmetano funkcionisanje države, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj na sastanku sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem.

Dukaj je zahvalio na podršci Mađarske i ambasadora upoznao sa prioritetima u radu ministarstva na čijem je čelu.

- Prepoznali smo značaj i vrijednost same digitalne transformacije i nastojimo da ovaj koncept unaprijedimo i u potpunosti promovišemo. S tim u vezi, kroz stvaranje jedne savremene i efikasne elektronske uprave, trudimo se da digitalizujemo sve poslovne i društvene procese - kazao je ministar.

Dukaj je istakao da su mađarska iskustva u oblasti digitalizacija javnih usluga dobar primjer, te da u narednom periodu treba uspostaviti modele saradnje i razmjene iskustava na planu unapređenja kvaliteta javnih usluga, modernizacije i inovacije u javnom sektoru.

Neđeši je istakao da je Mađarska spremna da u svakom trenutku Crnoj Gori, kao prijateljskoj zemlji sa kojom gaji dugogodišnje dobre bilateralne odnose, pruži ekspertsku i svaku drugu vrstu podrške  procesu reforme javne uprave.

On je kazao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija.

Tokom sastanka je konstatovano i da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u oblastima digitalizacije i sajber bezbjednost u kojima dvije zemlje u kontinuitetu ostvaruju kvalitetne i obostrano važne partnerske odnose.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 16:19