Milo Đukanović i Stjuart Pič / - KABINET PREDSJEDNIKA
18/02/2023 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović-Pič: Pozitivni koraci ka povratku funkcionalnosti Ustavnog suda

Predsjednik Đukanović zahvalio je izaslaniku Piču na pažnji koju Ujedinjeno Kraljevstvo poklanja Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se u Minhenu sa izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, sa kojim je razgovarao o razvoju dešavanja u Crnoj Gori nakon poslednjeg susreta u Podgorici i stanju u regionu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Konstatovani su pozitivni koraci ka povratku funkcionalnosti Ustavnog suda, uz očekivanje da dogovor o imenovanjima sudija bude potvrđen u plenumu Skupštine.

- Predsjednik Đukanović zahvalio je izaslaniku Piču na pažnji koju Ujedinjeno Kraljevstvo poklanja Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana. Ohrabruje jasno prepoznavanje opasnosti koje po region predstavlja uplitanje i ostvareni uticaj trećih strana u zemljama ZB - navodi se u saopštenju.

Obostrano je potvrđena puna spremnost za dalju saradnju i nastavak komunikacije u cilju prevazilaženja izazova.

U nastavku boravka u Minhenu predsjednik Đukanović učestvuje na okruglom stolu “Tako blizu, a tako daleko: EU perspektiva Zapadnog Balkana“, koji moderira predsjedavajući Minhenske bezbjednosne Konferencije, ambasador Kristof Hojzgen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:29