Miloš Đuričković / - FOTO: SD
26/02/2024 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đuričković: Crna Gora talac trulih kompromisa i bezidejne politike

On je iskazao zabrinutost i povodom ekonomske situacije i stanja u kompanijama

Crna Gora i njeno društvo, talac su trulih kompromisa, bezidejne i besmislene politike, kojom dominantno upravlja pohlepa, partijski interes i lična ambicija, na sceni je bezvlašće, osporen je legitimitet državne, ali i vlasti u mnogim opštinama, dok građani svjedoče brojnim sukobima i podjelama-  poručio je međunarodni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Đuričković.

- Posljedice ovakvog stanja se vide u gotovo svim segmentima društva. Ovaj način vođenja državne politike doveo je do toga da kao država više nijesmo u stanju imenovati ni ambasadore u našim predstavništvima u inostranstvu. Vanjska politika je između Brisela i Banja Luke, bez mirisa i ukusa. U Budvi, koja je jedan od značajnijih kontributora budžetu, na sceni je bezvlašće. Država nije u stanju da sprovede izbore u Šavniku jer je samovolja i bahatost pojedinaca jača od institucija. Slična situacija je i u Andrijevici. U Pljevljima, Nikšiću i Zeti na rukovodećim funkcijama su okoreli šovinisti koji otvoreno ruše ustavni poredak - kazao je Đuričković.

On je iskazao zabrinutost i povodom ekonomske situacije i stanja u kompanijama.

- Nažalost i ekonomija se svela na puko čerupanje budžeta i kompanija dok se građanima prekriva surova realnost sa pričama o skorom ulasku u EU i većim platama a da ne moraju ni raditi. Najbolja potvrda dolazi iz stanja u energetskim kompanijama, koje su za protekle četiri godine gomilale gubitke i zaposlene - rekao je Đuričković.

Prema njegovim riječima, sukobi i podjele navode na zaključak da politika koju sprovode oni koji su na vlasti odstupa od onog što je građanima obećano na izborima.

- Sukobi i podjele kojima svjedočimo proteklih dana i mjeseci sa pravom navode na zaključak da trenutne pozicije i politika koja se sprovodi odstupaju od onog za šta je građanima ponuđeno na izborima i za šta su u konačnom glasali. Uz predsjednika Skupštine koji, shodno istraživanjima, od starta nema ni jednu trećinu podrške za funkciju koju obnaša te raskol u PES-u koji je kulminirao ovih dana, potvrđuju da predsjednici države, Skupštine i Vlade više nemaju dovoljan legitimitet koji proizilazi iz izbornog procesa. Pored navedenih opština u kojima vlada bezvlašće i šovinistička politika, novonastalo stanje osporava legitimitet lokalnih vlasti u Podgorici i drugim opštinama - zaključio je Đuričković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. april 2024 07:12