Oskar Huter / - FOTO: DPS
22/08/2023 u 15:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Huter: Nepoznavanjem protokola i amaterizmom, Milatovićev kabinet bruka Crnu Goru

U trenutku kada se informacija o prisustvu najvišeg ukrajinskog zvaničnika držala u tajnosti, Milatovićev kabinet je gotovo nedelju dana prije susreta izdao saopštenje i tako čitavom svijetu otkrio gdje i kad će se ukrajinski predsjednik, inače osoba veoma ugrožene bezbjednosti, pojaviti, dodao je Huter

Neiskustvo Milatovićevog kabineta, nestručnost njegovih savjetnika i njihovo nepoznavanje protokola i bezbjednosnih normi, poprima sve veće razmjere i bruka Crnu Goru po svijetu, kazao je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Oskar Huter.

- Po riječima predsjednika Srbije, amaterizam koji vlada u Milatovićevom kabinetu prijetio je da ugrozi i bezbjednost ukrajinskog predsjednika Zelenskog. U trenutku kada se informacija o prisustvu najvišeg ukrajinskog zvaničnika držala u tajnosti, Milatovićev kabinet je gotovo nedelju dana prije susreta izdao saopštenje i tako čitavom svijetu otkrio gdje i kad će se ukrajinski predsjednik, inače osoba veoma ugrožene bezbjednosti, pojaviti -  dodao je Huter.

On navodi da se takvom amaterizmu narugao čak i Aleksandar Vučić, iako je, kako dodaje, Milatović prema njemu uviđavan i pokazuje bojazan čak i da reaguje na neprimjerene i prijeteće izjave koje stižu iz redova Vučićeve partije.

- Očekujemo da se Milatovićev kabinet izjasni povodom ovog protokolarnog i bezbjednosnog skandala. Nažalost nije im prvi po redu, za ovo kratko vrijeme prisustvovali smo raznim gafovima iz te institucije, ali ovaj posljednji od Crne Gore pravi neozbiljnu državu koja ne poštuje osnovne bezbjednosne preporuke i dovodi u pitanje život predśednika druge države - zaključuje Huter.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:58