Ervin Ibrahimović / - BS
01/05/2024 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ibrahimović: Crna Gora najbliža punopravnom članstvu u EU

Na 20 godina od velikog proširenja EU, pred EU i državama kandidatima nekoliko je ključnih izazova. Crna Gora je, među kandidatima, najbliža punopravnom članstvu u EU, kazao je lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

Aktuelni geopolitički procesi traže hrabriji i jasniji prostup pa države kandidati moraju imati hrabrosti i vizije da sprovedu neophodne reforme, a EU za još jedan veliki iskorak u budućnost, poručio je Ibrahimović

- Crna Gora je, među kandidatima, najbliža punopravnom članstvu u EU i veoma je važno za proces proširenja i uspostavljanja vrijednosti EU da Crna Gora i EU zajedno rade na što skorijem članstvu Crne Gore u EU, čime bi se povećala izvjesnost članstva za one koji posvećeno rade na ispunjenju uslova. Ubijeđen sam da će to ubrzati reforme u ostalim državama Zapadnog Balkana, čijom bi integracijom u EU ovaj dio Evrope umjesto faktora nestabilnosti postao faktor stabilnosti i jačanja EU - istakao je Ibrahimović.

On je kazao da u aktuelnoj dinamici geopolitičkih procesa, ni države kandidati za EU, ni geopolitička konkurencija EU i NATO neće čekati novih 20 godina.

- Zato je za države kandidate veoma važna snažna i jasna potvrda njihove evropske perspektive - naglasio je Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 06:47