/ - FOTO: DAN
21/11/2023 u 18:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ibrahimović: Potreban nam je kredibilan popis, u kojem će svi učestvovati

On je danas potpisao Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva i domaćinstava

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da je neophodan kredibilan popis stanovništva, u kojem će svi učestvovati, kako bi rezultat bio realan prikaz stanja u Crnoj Gori.

On je danas potpisao Sporazum o uslovima za održavanje popisa stanovništva i domaćinstava.

- Kao nacionalnoj partiji koja se bavi i pitanjem sistematski dugo zatirane nacionalne svijesti i identiteta Bošnjaka u Crnoj Gori, veoma nam je važno održavanje popisa, jer smatramo da je u periodu između dva popisa nacionalna i identitetska svijest Bošnjaka značajno sazrela - saopštio je Ibrahimović.


Sporazum o popisu potpisala i Bošnjačka stranka: Očekujemo da preporuke budu implementirane

Popis je važan, dodaje, i za dobijanje podataka o mnogim drugim važnim pitanjima, a u vezi su sa ekonomijom, privredom, poljoprivredom, brojem stanovnika, obrazovanjem, zaposlenošću, starosti, migracijama...

Ibrahimović ističe da su ti podaci neophodni za kreiranje razvojnih politika, posebno "u nerazvijenim područjima u kojima uglavnom žive Bošnjaci i koja su najviše pogođena migracijama".

- Za sve ovo potreban nam je kredibilan popis, u kojem će svi učestvovati, kako bi rezultat bio realan prikaz stanja u Crnoj Gori. Ispunjenjem uslova iz sporazuma koji sam danas potpisao, na minimum se svode mogućnosti manipulisanja pri prikupljanju, unošenju, obradi i objavljivanju podataka. Stoga, apel svim političkim partijama, Vladi, lokalnim upravama i svim drugim akterima ovog procesa, da pokažu zrelost i odgovornost i posvećeno učestvuju u radu na ispunjenju uslova iz sporazuma, a zatim i u samom popisu, te da ovo pitanje dodatno ne politizuju - zaključio je Ibrahimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 04:47