Filip Ivanović / - SASAMATIC
27/11/2023 u 21:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanović na sastanku NATO ministara vanjskih poslova u Briselu

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) kazali su da sastanak predstavlja priliku za dodatnu afirmaciju prioriteta Crne Gore, kao i potvrdu privrženosti politikama Alijanse

Crnogorski šef diplomatije Filip Ivanović učestvovaće na sastanku NATO ministara vanjskih poslova, koji će naredna dva dana biti održan u Briselu.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) kazali su da sastanak predstavlja priliku za dodatnu afirmaciju prioriteta Crne Gore, kao i potvrdu privrženosti politikama Alijanse i pune posvećenosti ispunjavanju definisanih ciljeva.

Kako su rekli, u Briselu će biti razmotrena pitanja od značaja za evroatlantsku bezbjednost, uz sagledavanje presjeka stanja po pitanju implementacije odluka sa Samita održanog u julu, kao i utvrđeni dalji koraci i prioriteti za sljedeći susret na najvišem nivou.

- Sastanci ministara vanjskih poslova NATO-a su redovni sastanci saveznica koji se održavaju najmanje dva puta godišnje i služe za procjenu rada Alijanse, uključujući i stepen implementacije odluka donesenih na najvišem nivou - kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 11:00