Ivanović Santander / - FOTO: MVP
08/04/2024 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ivanović: UNICEF značajna podrška nacionalnim institucijama

UNICEF predstavlja značajnu podršku nacionalnim institucijama u izgradnji kapaciteta sa ciljem dodatnog osnaživanja zaštite dječijih prava, što je jedan od prioriteta 44. Vlade, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović tokom današnjeg susreta sa šefom predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom.

Ivanović je, kako je saopšteno iz njegovog resora, zahvalio Santanderu na posvećenosti i ličnom doprinosu snaženju saradnje i partnerskog odnosa Vlade Crne Gore i UNICEF-a.

- UNICEF predstavlja značajnu podršku nacionalnim institucijama u izgradnji kapaciteta sa ciljem dodatnog osnaživanja zaštite dječijih prava, što je jedan od prioriteta 44. Vlade - kazao je ministar.

Istakao je da su uloga i doprinos UNICEF-a prepoznati na svim nivoima u crnogorskoj administraciji, te da se posebno izdvaja saradnja u oblastima deinstitucionalizacije, inkluzivnog i kvalitetnog obrazovanja, kao i prevencije i borbe protiv svih oblika nasilja nad djecom.

Naglasio je, takođe, značaj usvojenog Programa saradnje Vlade i UNICEF-a za period 2023-2027, koji, između ostalog, pomaže u dostizanju međunarodnih standarda u ovoj oblasti.

Crna Gora može da računa na partnerstvo i podršku UNICEF-a u izgradnji pravednog društva koje garantuje jednaka prava i mogućnosti svakom djetetu, kazao je Santander.

- Djeca su u srcu procesa pristupanja EU. Ulaganjem dovoljno sredstava iz državnog budžeta u smanjivanje siromaštva djece i nasilja nad djecom, kao i u poboljšanje kvaliteta obrazovanja i zdravstvene zaštite, Crna Gora će ispuniti ključne kriterijume za članstvo u EU. UNICEF će nastaviti da je podržava na tom putu - poručio je Santander.

Vuković-Santander: Ministarstvo finansija će prilikom planiranja budžeta za 2025. godinu akcenat staviti na dječiji budžet

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 20:18