/ - SRDJAN BOLJEVIC
24/05/2024 u 09:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Izbori u Budvi: Predizborna tišina počinje u ponoć

Izbori u Budvi zakazani su za nedjelju 26. maj, a predizborna tišina počinje večeras u ponoć, saopšteno je iz Agencija za elektronske medije.

AEM podsjeća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori na odredbe Pravilnika o pravima i obavezama emitera tokom kampanje za izbore za odbornike u Skupštini opštine Budva, koji će biti održani 26. maja 2024. godine.

- U skladu sa Pravilnikom, izborna tišina započinje 24 sata prije dana održavanja izbora i traje do zatvaranja biračkih mjesta, navodi se u saopštenju.

U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:

- medijskog predstavljanja podnosilaca izbornih lista i kandidata sa izbornih lista;

- političkog oglašavanja;

- objavljivanja procjena rezultata glasanja;

- slogana ili simbola kandidata;

- rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora.

URA: Dokument potvrđuje da je Abazovićeva Vlada 2023. vratila Luku Budva građanima

Potrebno je da mediji posebno obrate pažnju na:

- reprize ranije emitovanih sadržaja u kojima je vršeno medijsko predstavljanje, a naročito debate, intervjui ili drugi sadržaji o tekućim događajima u kojima su gostovali nosioci i/ili predstavnici izbornih lista kao i drugi subjekti uključeni u proces izborne kampanje;

- reemitovane sadržaje elektronskih medija van Crne Gore, a naročito klasične informativne emisije i sadržaje o tekućim događajima;

- korišćenje pokrivalica prilikom novinarskih priloga u informativnim emisijama. Nerijetko se prilikom izvještavanja o različitim pitanjima od interesa za javnost, kao pokrivalice za izjave ili saopštenja političkih subjekata, koriste se grafike koje sadrže logo, simbol, poruku ili slogan političkog subjekta;

- saopštenja i konferencije za štampu političkih subjekata. Prilikom prenošenja saopštenja ili konferencija za štampu političkih subjekata koje se održajavaju u periodu izborne tišine, emiter je dužan da informaciju prilagodi na način da ne sadrži promociju političkog subjekta. Ovo se odnosi kako na verbalnu promociju, tako i emitovanje logoa, simbola ili slogana koji su dio scenografije prostora u kojima konferencije za štampu održavaju.

Zenović: Obnovićemo gradsko plivalište Pizana, koje je bilo rasadnik šampiona

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. jun 2024 15:30