Johanson sa Bečićem i Šaranovićem / - FOTO: VLADA CRNE GORE
08/04/2024 u 19:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić i Šaranović sa Johanson: Impresivni rezultati Vlade na svim poljima

Vidljivi su rezultati Vlade i bezbjednosnog sektora na svim poljima, a posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, sa fokusom na suzbijanje djelovanja vosokorizičnih OKG i na polju ubrzanja evropskih integracija i dinamiziranja evropskog puta.

To je poručeno na sastanku evropske komesarke za unutrašnje poslove Ilve Johanson sa zamjenikom premijera Aleksom Bečićem i ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem koji borave u zvaničnoj posjeti Briselu i Evropskoj komisiji.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Bečić i Šaranović su već prvog dana imali niz sastanaka sa visokim zvaničnicima Evropske komisije.

Istićući pozitivne trendove u Crnoj Gori, komesarka Johanson je istakla da je impresionirana postignućima Vlade Crne Gore i uputila iskrene čestitke na, kako je kazala, "velikim koracima koje preduzimate."

- Zaista je sve ovo što ste postigli impresivno i radujem se posjeti Crnoj Gori na forumu ministara unutrasnjih poslova i pravde EU - Zapadni Balkan, u oktobru. Sve što postižete opravdava da Crna Gora bude domaćin ovako važnog događaja - navela je ona.

Bečić je istakao da su disfunkcionalnost i blokada institucija i evropskih integracija bili glavna obilježja kada su preuzimali dužnosti i krenuli sa mandatom nove Vlade.

- Danas, nakon samo par mjeseci svjedočimo funkcionalnim institucijama, deblokiranom i izuzetno dinamiziranom procesu evropskih integracija, kao i beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Kontinuirana hapšenja i procesuiranja do skoro nedodirljivih, razbijanje lanaca krijumčarenja, velike zapljenje, privodjenje pravdi bjegunaca, čišćenje bezbjednosnog sektora i državnih institucija od službenika i funkcionera povezanih sa kriminalom i korupcijom, potvrdjuju odlučnost države da ovim pošastima stane na kraj. Ovakva postignuća su rezultat odlične saradnje bezbjednosnog sektora, SDT-a i nadležnih tužilaštava, kao i povjerenja i pomoći koju imamo od EUROPOL-a i drugih partnera. Kada svemu prethodnom dodamo i odličan posao koji MUP i druga nadležna ministartsva realizuju na planu ispunjavanja privremenih mjerila i stepenu realizacije na današnji dan onda je potpuno jasno da idemo sigurnim korakom ka dobijanju IBAR-a i nakon toga konačnom zatvaranju pregovaračkih poglavlja. Svi naši kapaciteti su usmjereni ka tim ciljevima - naglasio je zamjenik premijera.

Šaranović sa ambasadorom Rumunije: Naš prioritet je evropska agenda i odlučna borba protiv kriminala

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:57