Vladimir Joković / foto: -LAZAR RUZIC
07/02/2023 u 06:45 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković za "Dan": SNP uskoro donosi odluku o predsjedničkim izborima

Još uvijek razmatramo mogućnosti, a javnost ćemo na vrijeme informisati o toj odluci, kazao je on

SNP još razmatra kako ćemo se odrediti prema predsjedničkim izborima, to jeste hoćemo li imati svog kandidata ili ćemo podržati nekoga drugog. Tu odluku ćemo donijeti na glavnom odboru partije. Još uvijek razmatramo mogućnosti, a javnost ćemo na vrijeme informisati o toj odluci, kazao je za "Dan" lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

Iz GP URA nam je nezvanično saopšteno da neće imati kandidata i da će na izborima podržati neku od građanskih opcija. Upitani koga će konkretno podržati, odgovorili su da će to najvjerovatnije biti kandidat Evrope sad ili Demokratske Crne Gore.

Iako su predsjednički izbori zakazani za 19. mart, još uvijek nisu poznati svi kandidati. Opozicija još uvijek pregovara oko kandidata.

Dok u Socijaldemokratskoj partiji (SDP) smatraju da to treba da bude nadstranački kandidat, ostalim strankama je prihvatljiv i stranački.

Manjinske partije još uvijek nemaju kandidata, niti su njihovi predstavnici odlučili koga će podržati. Do sada je Demokratski front kandidovao Andriju Mandića, Pokret Evropa sad Milojka Spajića, Demohrišćanski pokret Dejana Vukšića, a najavljena je i kandidatura predstavnika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

Takođe, Demokrate će imati svog kandidata na ovim izborima. Кako su saopštili, prije donošenja ovakve odluke uložili su odgovorne i državničke napore da dođe do objedinjavanja građanskih partija oko jednog kandidata.

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore saopštilo je juče da je, u susret predsjedničkim izborima, formiralo centralni izborni štab predsjedničkog kandidata Demokrata, na predlog lokalnih odbora partije.

– U skladu sa zaključcima predsjedništva, centralni izborni štab održaće konstitutivnu sjednicu sjutra, a paralelno s time kompletiraju se lokalni izborni štabovi u svim opštinskim organizacijama u Crnoj Gori. Pored navedenog, saglasno zaključcima predsjedništva, ovih dana se, u susret sjednici glavnog odbora, održavaju sjednice svih opštinskih i mjesnih odbora Demokrata u Crnoj Gori – saopštile su Demokrate.

Centralni izborni štab, kako pojašnjavaju, sprovešće završne faze podizanja partijske infrastrukture na svim nivoima organizovanja, te formirati svoje radne grupe za svaki segment izborne kampanje.

Кako su dodali, prikupljanje potpisa podrške predsjedničkom kandidatu Demokrata je pri samom kraju, a svi opštinski i mjesni odbori partije formiraju i svoje mini izborne štabove po biračkim mjestima.a

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:38