/ - FOTO: RTV BUDVA
17/03/2024 u 23:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jovanović: Nema igranja sa izbornom voljom građana Budve

Povodom aktuelne političke situacije u Budvi reagovao je predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović.

- NSD Budva izazvala je bojkotom sjednica krizu, sad su se sjetili da traže održavanje. Isključivu odgovornost za neizglasavanje kandidatkinje za potpresjednicu opštine Budva imaju odbornici NSD u Budvi i privremeni odbor, jer su bojkotom dosadašnjih sjednica onemogućavali da se riješi veoma važno pitanje za funkcionisanje lokalne uprave i time primorali Vladu CG da reaguje - navodi on prenosi portal RTCG.

Jovanović dodaje da predsjednik opštine je 17. novembra prošle godine dostavio skupštini rješenje o imenovanju Jasne Dokić i svaki put kada je sjednica zakazivana odbornici dominantno iz redova NSD i PZP su tražili odlaganje i u krajnjem bojkotovali sjednice tražeći vrijeme za nekakva dodatna usaglašavanja tj. za trgovinu funkcijama i ličnim interesom.

Odović: Milo Božović više neće moći iz zatvora da donosi odluke

- Ovim putem obavještavam javnost da njihov javni apel ne doživljam kao iskrenu namjeru već kao pokušaj da se prikrije sopstvena odgovnost za političku akciju Vlade CG koja je krenula u postupak raspuštanja lokalnog parlamenta i raspisivanje izbora. Zna se ko politički podržava Vladu i ko se nije oglasio da kritikuje poteze Vlade što dovodi do zaključka da mu odgovara razrešenje lokalne vlasti. Indikativno je što se sve to dešava uoči ljetnje turističke sezone a i uoči najavljene rekonstrukcije Vlada kada neko očito želi da napravi distancu od Budve jer predstavlja politički teret - ističe on.

Prema njegovim riječima, vrlo zabrinjavajuće ćutanje o poništenju zaključka Vlade da se Luka Budva ustupi opštini i zbog čega je stopirano vraćanje ovog važnog resursa građanima Budve.

- Kome i zbog čega smeta da lukom upravlja opština kada smo preduzeli sve potrebno da konačno dođe do preuzimanja. S obzirom da sam sjednice skupštine zakazivao shodno zakonskoj proceduri i poslovničkim rokovima, tako ću nastaviti da radim sve dok vršim funkciju. Neiskreni poziv kolega koji su krivci za dosadasnju situaciju nikako ne doživljam dobronamjernim jer su imali priliku od 17. novembra prošle godine da dodju na sjednicu i da izaberemo potpresjednika. Nakon što odluka Vlade stupi na pravnu snagu tj bude objavljena u Službenom listu, zakazaću sjednicu Kolegijuma SO Budva na kojoj ću predložiti datum nastavka sjednice. To sam već najavio u večerašnjem dnevniku na javnom servisu i javnost je upoznata sa tim, dok su kolege iz privremenog odbora NSD nakon što su čuli takav stav pokušali da se pozivajući na održavanje sjednice, skinu odgovornost sa sebe kao jedinih krivaca za političku krizu u Budvi. Još jednom želim da iskažem jasan stav a to je da nema igranja sa izbornom voljom građana Budve i da mi, odbornici i funkcioneri sa izborne liste” Milo Božović- Budva na prvom mjestu” ne pristajemo na političke trgovine funkcijama i interesima, da ne pristajemo na ucjene niti prijetnje bilo koje vrste jer nema tih funkcija i te vlasti zbog koje ćemo pristati da radimo protiv interesa građana i onih koji su nam dali povjerenje da upravljamo gradom - poručuje Jovanović.

Dodaje da na kraju, mora priznati da je donekle zbunjen saopštenjima odbora NSD Budva jer nikako da se desi da neko od članova potpiše saopštenje i da saopšti na kojoj to sjednici odbora su usvojili zaključak da se isto uputi javnosti, kada se zna da ih većina članova bojkotuje i da za isto nemaju saglasnost predsjednika opštine i predsjednika odbora Mila Božovića, sa kojim za razliku od mene, nemaju nikakvu komunikaciju.

- U kranjem, nemaju oni potrebu da pozivaju mene da zakažem sjednicu već da poslušaju lidera svoje partije Andriju Mandića i da se pojave na sjednici i da izglasaju kandidatkinju koju je predložila NSD za potpresjednika. A što se tiče Strateškog plana, moram ih podučiti da isti predlaže predsjednik opštine, nakon okončanja javne rasprave koja je obavezna po zakonskoj proceduri i da bi prije nego saopšte jeftine podmetačine trebalo makar da provjere da li se ista nalazi u proceduri predlaganja shodno zakonskim rokovima i da je već u formi Nacrta dostavljen Ministarstvu javne uprave koje ima svog predstavnika u Radnoj grupi Opštine Budva” zaključio je Jovanović - zaključuje u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

14. jun 2024 03:17