Goran Kalađurđević / - FOTO: GP URA
20/05/2024 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kalađurđević: Vratićemo zgradu JRB-a u državno vlasništvo i formirati kulturni centar

Razlog što su prirodna, kulturna i materijalna dobra bila uništavana i obezvrijeđivana u protekle tri decenije leži u činjenici što u tom periodu ljudi koji su upravljali Budvom nijesu je doživljavali kao svoju, nego kao neku prolaznu stanicu za brzo bogaćenje, saopštio je kandidat za odbornika Građanskog pokreta URA na predstojećim lokalnim izborima u Budvi Goran Kalađurđević.

On je istako da će URA poslije 26. maja tu praksu promijeniti u svim segmentima i da će drugačijim odnosom Budvu tretirati kao jedinu i svim njenim građankama i građanima najbitniju stanicu za život i da će time povratiti njen stari sjaj, okrenuti stvarnom prosperitetu, a samim tim će povratiti i ugled koji je Budva imala, kako u regionu, tako i u cijeloj Evropi.

- Jedan od jako bitnih aspekata razvoja društva pored ekonomije, ekologije zdravstva, školstva i sudstva je svakako i kultura. Jedan od prioritetnih ciljeva Građanskog pokreta URA po dolasku na vlast biće vraćanje zgrade Jugoslovenskog rečnog brodarstva(JRB) u državno vlasništvo, odnosno, u vlasništvo lokalne samouprave, u kojoj ćemo pokrenuti rad kuturnog centra neophodnog Budvi - saopštio je Kalađurđević.

URA: Bićemo garant stabilnosti i stožer promjena u Budvi nakon 26. maja

On poručuje i da će u sklopu tog kulturnog centra pokrenuti rad pozorišta, sa posebnim akcentom na dječije, jer kako kaže, jedno društvo koje ne ulaže dovoljno u kulturu sjutra ne može očekivati ni da ima obrazovane i kulturne generacije, koje će grad i državu voditi putem napretka na svakom polju. Kalađurđević dodaje i da bi u okviru tog centra ponovo pokrenuli rad bioskopa, koji je drugi put za redom zatvoren, ne voljom građana i da u planu imaju organizaciju raznih naučnih i kulturnih radionica.

- Vratićemo kulturu na velika vrata u naš grad, Budva će ponovo biti jedna od značajnih tačaka na mapi kulturnih dešavanja, kako u Crnoj Gori, tako i i regionu - zaključio je Kalađurđević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 12:55