Milan Knežević / - DNP
06/06/2023 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Ispunićemo najvažniji zadatak – pobijedićemo korupciju i organizovani kriminal

Obećavam, da će sljedeća Vlada, naša Vlada, predvođena Koalicijom Za budućnost Crne Gore, formirati Ministarstvo za borbu protiv korupcije, koje će imati potpuna ovlašćenja i jasne ingerencije nad ključnim agencijama i službama

Korupcija predugo razara našu zemlju, izaziva nepravdu, urušava institucije i cjelokupni sistem vrijednosti. Mi danas preuzimamo odgovornost za izgradnju Crne Gore bez korupcije – i bez organizovanog kriminala, nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević.

- Obećavam, da će sljedeća Vlada, naša Vlada, predvođena Koalicijom Za budućnost Crne Gore, formirati Ministarstvo za borbu protiv korupcije, koje će imati potpuna ovlašćenja i jasne ingerencije nad ključnim agencijama i službama, zaduženim za pobjedu nad korupcijom. Pravda dolazi kad usvojimo nove kaznene zakone protiv korupcije, koji će definisati jasnu odgovornost, drastično povećati zatvorske kazne i oduzimanje imovine za koruptivne delikte. Nećemo dozvoliti da oni, koji su proglašeni kao krivi, ili su imali koristi od korupcije, izbjegnu pravdu. Svako će biti odgovoran za svoje postupke, naveo je on.

Ministarstvo za borbu protiv korupcije i kriminala radiće potpuno transparentno, istakao je.

- Samo kroz potpunu javnost u radu možemo osigurati odgovornost i povjerenje građana. Obećavamo, da će naše Ministarstvo biti otvoreno za javnost. Da će svaki naš korak biti transparentan. Da ćemo zajedno ponovo izgraditi kulturu nulte tolerancije prema korupciji, naveo je Knežević.

Dodao je da moramo odlučno pobijediti korupciju i tokom borbe za pravnu državu Crnu Goru ostati beskompromisni, istrajni i odlučni.

- Vjerujem u snagu našeg naroda i vašu podršku. Zajedno ostvarujemo viziju Crne Gore, jedne kuće za sve njene građane, koja se temelji na istini, pravdi i poštenju! Stojimo pred vama sa čvrsto datim obećanjem da ćemo izgraditi zemlju bez korupcije. Da ćemo razvijati Crnu Goru u kojoj će pravda biti osnovni princip, a oduzeta imovina od korumpiranih biti vraćena narodu. Neka naša snaga i odlučnost budu pokretači promjena, a naša vjera u bolju budućnost Crne Gore bude naš vodič, zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:04