Milan Knežević / FOTO - IVAN PETROVIć IPE
03/12/2023 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Ne mijenjam stav o Kosovu, zbog funkcije neću pljunuti na sebe

Naglasio je da je svoj ključni politički cilj ispunio, a to je pobjeda nad Milom Đukanovićem

Odluku o eventualnom mom ulasku u vladu donijeću u konsultaciji sa stranačkim organima, kazao je lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, dodajući da će biti ispoštovan koalicioni sporazum potpisan sa premijom Milojkom Spajićem koji predviđa rekonstrukciju Vlade krajem sljedeće, ili početkom 2025. godine.

On je u intervjuu Novostima napomenuo da je i prije potpisivanja koalicionog sporazuma Spajiću jasno saopštio da ne pristaje na bilo kakva ideološka prevaspitavanja i "savijanje nacionalne kičme".

Spreman je, kako je rekao, da stave moratorijum na sva pitanja koja dijele, ali nije spreman, kako kaže, da zbog bilo koje funkcije pljune na sebe, svoje pretke i potomke.

- U tom pravcu moj stav oko Kosova i Metohije kao sastavnog dijela Republike Srbije nije se promijenio, niti ga bilo ko može promijeniti. Moj dosadašnji politički angažman bio je ispunjen beskopromisnom borbom koju sam svjedočio robijama, montiranim sudskim procesima, protestima, progonima porodice i ni u jednom trenutku nisam zažalio zbog svojih odluka. Vjerovatno bih prilikom sastavljanja i ove vlade imao bolju startnu poziciju da sam bio spreman na revidiranje ključnih ideoloških i programskih načela. Iskrivljeni narativ o takozvanoj pragmatičnosti u politici kao vrhunskom modelu ponašanja podrazumijeva da budete spremni za svaku izdaju, naloge i uloge koje od vas prave karikaturu i političku krpu. Mnogo sam srećan što nikad nisam bio dio tog maskenbala u kom mnogima i nisu bile potrebne maske - poručio je Knežević.

Knežević je rekao da je Vlada Milojka Spajića formirana da traje četiri godine.

- Uz puno poštovanje ideoloških i programskih subjekata koji je podržavaju, mislim da može napraviti dobre rezultate na unutrašnjoj koheziji i poboljšanju socioekonomskih uslova života svih građana. Sudeći po dosadašnjim glasanjima u Skupštini, djeluje da Spajićeva Vlada ima veću podršku od Abazovićeve i Krivokapićeve. Ali, prošlo je tek mjesec dana, tako da prave i konkretne rezultate možemo očekivati u sljedećih godinu dana. Ono što je meni izuzetno važno jeste poboljšanje odnosa sa Srbijom i realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata koji su od velikog značaja za Crnu Goru - istakao je Knežević.

Naglasio je da je svoj ključni politički cilj ispunio, a to je pobjeda nad Milom Đukanovićem.

- Sve drugo je, makar što se mene tiče, manje važno. Postoji koalicioni sporazum koji smo potpisali sa premijerom Spajićem i što se partije na čijem sam čelu tiče, biće ispoštovan. Očekujem da će biti tako i od strane drugih potpisnika jer samo na takav način možemo graditi povjerenje, ali i doprinijeti realizaciju izbornih obećanja zbog kojih su nas građani i glasali - rekao je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. februar 2024 04:50