Коалиција ”За будућност Зете” / - Дан
28/02/2024 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koalicija Za budućnost Zete: DPS godinama dozvoljavao da se Zeta devastira i pljačka

Budžet opštine Zeta je u poslednjih osam godina oštećen za 10,5 miliona eura, a odbornici DPS-a su napustili to zasijedanje ne želeći da čuju zaključak o njihovoj vladavini Zetom

Prvi znaci proljeća i lijepog vremena nam govore da se polako iz zimskog sna bude čelnici zetskog DPS-a u stečaju koji su godinama dozvoljavali da se gazi Zeta, dozvolivši Miomiru Mugoši svojevremeno da postavlja granice gdje njemu odgovara i na koje se sada članovi Odbora za razgraničenje iz redova Glavnog grada pozivaju i danas u procesu razgraničenja, navodi se u reagovanju koalicije "Za budućnost Zete" na tvrdnje iznesene iz DPS Zeta.

- Nijemo su posmatrali i promjenu naziva aerodroma što je bio uvod u izopštavanje istog iz Zete uz prećutnu saglasnost zetskog DPS-a a uz naše ogromno protivljenje. Omogućavali su višegodišnju devastaciju rijeka u Zeti, kao i pripajanje vodoizvorišta Bolje Sestre Cetinju a što je nova lokalna vlast već u prvoj godini uspješno valorizovala u korist gradjana Zete - ističu u Koalicije "Za budućnost Zete".

Treba napomenuti da ovaj putujući cirkus koji je danas održao pres konferenciju za novinare da su za vrijeme Dušana Radonjića iz naselja Botun izdvojene parcele na kojima se danas planira izgradnja kolektora, dodaje se.

- Pominjući ime Milana Kneževića jasno je i pticama na grani da upravo ovakvi predstavnici zetskog DPS-a ne mogu da se porede sa Milanom Kneževićem u doprinošenju razvitka naše opštine jer je upravo gospodin Knežević omogućio iz kapitalnog budžeta dva miliona eura za izgradnju pijace i dodatnih milion eura prihoda po osnovu poreza kroz izmjene zakona u Skupštini pa će Zeta imati u ovoj godini budžet od preko 6 miliona eura, iako je DPS bazirao samostalnost Zete na ukupnom budžetu od svega 1,8 miliona eura - naverdeno je u saopštenju.

U zadnjih osam godina budžet opštine Zeta je oštećen za 10,5 miliona eura a vaši odbornici su napustili to zasijedanje ne želeći da čuju zaključak da je budžet za vrijeme njihove vladavine u poslednjih 8 godina oštećen za preko 10 miliona eura, poručili su iz koalicije "Za budućnost Zete" DPS-u Zeta.

Iz ze koalicije navode da Simin živi i radi časno preko 20 godina u Zeti baveći se advokaturom, "za razliku od Vas Radonjiću koji ste pobjegli iz Zete i sa porodicom i sa biznisom".

- Žalosna je činjenica da targetirate ljude na ovakav način i to dovoljno govori u kakvoj se društvenoj i moralnoj krizi nalazite i Vi i vaša partija, pa ste od deklarativnog demokrate prešli u radikalnog šovinistu. Vjerovatno vam smeta porijeklo Simin, koja je rodom iz Srbije, a s obzirom da je rodom iz mjesta gdje su se školovale mnoge vaše partijske kolege, ali nas brine način i targetiranje jedne ugledne pravnice jer to dovoljno govori o vama, pa se nadamo da će zaštitnici za prava žena i ljudskih prava reagovati na ovakav skandalozan i sraman napad prema jednoj časnoj ženi - odgovoralu iz Koalicije "Za budućnost Zete". 

Iako ste navedenom izjavom pokušali da opravdate svoj nerad u prethodnim godinama, sa druge strane vaš dugogodišnji funkcioner Miljan Barović kojeg i dalje drži Olivera Injac u svojim redovima, negira sve ovo šta ste danas iznijeli u javnost što potvrđuje da zaostavština DPSa i dalje radi na direktnu štetu Zete. Mi smo tablu na Zabjelu postavljali i iza tih granica stojimo čvrsto jer će naš Odbor tražiti da u sastav Zete udju ne samo Dajbabe već i Dahna i dio Zabjela koji je istorijski pripadao Gornjoj Zeti, za razliku od Mugoše koji vam je tablu postavio na most na Cijevni a vi bili nijemi posmatraci otimanja zetske teritorije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. april 2024 13:14