Momo Koprivica / - DEMOKRATE
27/11/2023 u 11:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Koprivica: Izabrati novi Savjet ASK-a i utvrditi odgovornost Perovićeve

Umjesto da se bavi konfliktom interesa prilikom odlučivanja Vesne Medenice, direktorica ASK-a joj pokazuje servilnost i podržava odluku koju obara Upravni sud kao nezakonitu, naveo je Koprivica

Nedopustivo je da na čelu institucije, kakva je Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) ne bude profesionalac, već partijski poslušnik i eksponent funkcionera, koje je zapravo trebao kontrolisati, kazao je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica. Poručio je i da će inicirati izbor novog Savjeta ASK-a, koji bi se, pored ostalog, bavio i odgovornošću aktuelne direktorice Jelene Perović.

Koprivica je reagovao povodom objava o transkriptima komunikacije direktorice Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelene Perović sa bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

- Nedopustivo je da neko ko je trebao da se bavi imovinom Vesne Medenice, sa njom komunicira, žali zbog hapšenja njenog vozača upletenog u organizovani kriminal i napade na novinare. Umjesto da se bavi konfliktom interesa prilikom odlučivanja Vesne Medenice, direktorica ASK-a joj pokazuje servilnost i podržava odluku koju obara Upravni sud kao nezakonitu, naveo je Koprivica u izjavi za medije.

Kako navodi nedopustivo je i da neko ko kontroliše zakonitost izbora drugih, po “sopstvenim riječima je biran političkim namještenjem umjesto javnim konkursom”.

- Pristrasno i servilno postupanje u brojnim slučajevima do sada, posebno onim koji se tiču imovine i životnog stila šefa bivšeg režima, sada nakon bjelodanih dokaza, postaje sasvim jasno i uverljivo. Iniciraću u skladu sa svojim nadležnostima, da se pokrene izbor novog Savjeta ASK-a, koji bi se, pored ostalog, bavio i odgovornošću aktuelne direktorice, zaključio je Koprivica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jul 2024 13:16