Dragan Krapović / - MINISTARSTVO ODBRANE
29/03/2024 u 22:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krapović: Bez Demokrata nema Vlade

Ako Demokrata nema u Vladi, onda je to kraj Vlade, jer jednostavno politika nije matematika, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović.

– Ukoliko bi Demokratska Crna Gora odlučila u skladu sa aktuelnim političkim okolnostima da izađe iz ove Vlade, to bi bio njen kraj. Postoje veliki broj okolnosti koji kreiraju politički kontekst – poručio je Krapović.

Ipak, naveo je da su u svjetlu svega onoga što je izvjesno, a to je dobijanje IBAR-a i državni interesi, kao “odgovorni politički subjekt našli mjeru odgovora na kršenje zakona od strane premijera Milojka Spajića”.

– Premijer tvrdi da je Vlada stabilna i da nema nikakvih problema, ali to nije slučaj – kazao je Krapović u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji.

Komentarišući to što je smijenjeni direktor policije Zoran Brđanin podnio novu tužbu Upravnom sudu protiv rješenja Vlade Crne Gore o njegovom razrješenju, Krapović je kazao da je to promašaj.

– Ne mogu da tvrdim da li će Brđanin pobijediti, ali mislim da je promašio sa ovom tužbom, jer je Vlada uradila sve po zakonu do zareza – kazao je Krapović.

Prema njegovim riječima, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović morao je uputiti tužbu Vladi zbog, kako je naveo, “zaštite interesa i prava”.

– To je Šaranovićev dobar potez. Predsjednik Vlade je prekoračio ovlašćenja. To nije dobra poruka, ali ova Šaranovićeva tužba je iznuđena. Kad imate urušavanje zakona Upravni sud ovo mora riješiti. Nije postajala nijedna druga opcija osim da se obrati institucijama sistema, bez obzira na političke inplikacije – poručio je Krapović.

Govoreći o stanju u sudstvu, Krapović je kazao da tu još uvijek nema reformi.

– Daleko je od toga. Tu je samo zagrebana površina i očekuje se temeljna reforma. Isto važi i za tužilaštvo. Sve to utiče na brojne procese unutar države. Ukoliko nema reforme sudstva, neće biti ni vladavine prava. Tu su brojne prepiske, a podsjetio bih da su procesuirani Jovanić, Čađenović i Medenica – ukazao je ministar.

Demokrate su protiv ulaska BS u Vladu

Komentarišući eventualni ulazak Bošnjačke stranke u Vladu, Krapović je podsjetio da je Demokratska Crna Gora protiv toga i da su to već naglasili i saopštili.

– Ulazak BS bi samo usložio stvari. Mi ćemo ispoštovati sve što je sporazumom određene. Sve van toga, nama nije prihvatljivo. U tom slučaju moralo bi sve prođe analizu unutar partije i ostalih političkih subjekata koji čine većinu – zaključio je Krapović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 05:08