Krapović - Brej, sastanak / - MINISTARSTVO ODBRANE
11/04/2024 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović - Brej: Političko-bezbjednosna situacija na Zapadnom Balkanu stabilna

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas u Podgorici sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za obavještajne i bezbjednosne poslove, Skotom Brejem. Na sastanku je konstatovano da Crna Gora, kao pouzdana članica, doprinosi političko-vojnoj poziciji Alijanse.

Poručeno je da Crna Gora doprinosi i u rješavanju izazova invazije Ruske Federacije na Ukrajinu, što je ujedno i najveći izazov pred kojim se organizacija našla u posljednjih nekoliko decenija. Krapović i Brej zaključili su da je aktuelna političko-bezbjednosna situacija na Zapadnom Balkanu stabilna, uprkos postojanju više konstantnih i kontinuiranih tema destabilizirajućeg potencijala.
- Tema razgovora bila su aktuelna dešavanja na globalnom i regionalnom planu, koja utiču ili dugoročno mogu imati potencijal uticaja na političku i bezbjednosnu stabilnost na Zapadnom Balkanu, u Evropi, i šire, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Krapović: Crna Gora uz NATO saveznice jača i sigurnija

Konstatovano je da je rat u Ukrajini potpuno izmijenio bezbjednosnu strukturu na evropskom kontinentu, te izražena neophodnost jačanja jedinstva saveznica u sprječavanju daljeg širenja ruskog malignog uticaja.     

image

Krapović i Brej

- MINISTARSTVO ODBRANE

Brej boravi u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori.

Obilježeno 25 godina Češke u NATO-u: Suština NATO pakta nije samo vojna odbrana, već i politička i moralna

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:52