Dragan Krapović / - PRINTSCREEN/SKUPšTINA CG/YOUTUBE
22/02/2024 u 15:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Insistiraćemo na smjeni Brđanina

Upitan o komentaru ministra pravde Andreja Milovića da je bezbjednosni sektor ugrožen, Krapović je naveo da se ne slaže i da rade na tom sektoru konstantno

Vlada treba da razriješi direktora Uprave policije Zorana Brđanina, ocijenio je ministar odbrane Dragan Krapović dodajući da bi takva odluka značajno doprinijela još boljim rezultatima bezbjednosnog sektora i pravosuđa u Crnoj Gori, prenosi MINA.

Krapović je kazao da na današnjoj sjednici Vlade nije razmatran predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića za razrješenje Brđanina jer još nije prošao kadrovsku komisiju.

Krapović je kazao da je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić insistirao da Vlada odlučuje o tome i ispoštuje odluku parlamenta, podsjećajući da su članovi skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu glasali protiv Izvještaja o radu Brđanina.

. Smatramo da Vlada treba da donese odluku o razrješenju Bršanina. Vjerujem da bi takva odluka značajno doprinijela još boljim rezultatima bezbjednosnog sektora i pravosuđa u Crnoj Gori i da je to nasušno potrebno u ovom trenutku - rekao je Krapović.

Na pitanje kada će se ta inicijativa naći na dnevnom redu sjednice Vlade, Krapović je rekao da se sa medijskog nivo pokušava nametnuti određena dinamika.

- Vodimo računa o harmoničnim odnosima u Vladi. Ima mimoilaženja u mišljenjima, ali vjerujem da će se to desiti jako brzo. Insistirali smo na tome i tako će biti i u buduće - dodao je Krapović.

Upitan o komentaru ministra pravde Andreja Milovića da je bezbjednosni sektor ugrožen, Krapović je naveo da se ne slaže i da rade na tom sektoru konstantno.

On je rekao da ne postoji borba za prevlast u bezbjednosnom sektoru između Demokrata i Pokreta Evropa sad.

- Ovo nije Vlada takvog karaktera. Ovdje su jasno posložene stvari. Sve ostalo su špekulacije - dodao je Krapović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 03:18