Krapović - Zak / - MINISTARSTVO ODBRANE
10/04/2024 u 13:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović: Crna Gora doprinosi jačanju mira angažovanjem pripadnika Vojske u međunarodnim misijama

Temelj globalne bezbjednosne arhitekture mora biti stabilan, a diplomatski napori za rješavanje sukoba mirnim putem moraju biti u fokusu međunarodne zajednice poručio je ministar odbrane Dragan Krapović.

On je to saopštio tokom sastanka sa novoimenovanim izaslanikom odbrane Države Izrael za Crnu Goru, pukovnikom Liadom Zakom.

- Crna Gora doprinosi jačanju mira i stabilnosti, kroz angažovanje pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i aktivnostima, naveo je Krapović, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Krapović je čestitao pukovniku Zaku na imenovanju za prvog izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru i istakao da ova odluka predstavlja jasan pokazatelj spremnosti Izraela za dalje produbljivanje odbrambene saradnje sa Crnom Gorom.

image

Krapović - Zak

- MINISTARSTVO ODBRANE

On je informisao sagovornika da Crna Gora njeguje kontinuiranu saradnju sa saveznicama i unaprjeđuje odnose sa partnerskim državama, slijedeći strateške nacionalne interese i svoje spoljnopolitičke prioritete.

Krapović sa Vilanom o saradnji Crne Gore i Izraela u oblasti odbrane

Pukovnik Zak je izrazio očekivanje da će imenovanje izaslanika odbrane Izraela za Crnu Goru doprinijeti jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane. Iskazao je spremnost za otvoren razgovor o tekućim i potencijalnim odbrambenim projektima Crne Gore i Izraela. On je informisao ministra o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji na Bliskom Istoku, sa kojim je razmijenio mišljenja o uticaju ovog sukoba na evropsku bezbjednost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 11:20