Krapovic - jermenski ambasador / - MINISTARSTVO ODBRANE
29/02/2024 u 13:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović sa jermenskim ambasadorom: Stabilnost ZB moguće postići samo kroz dijalog svih aktera

Krapović je ohrabrio ambasadora Hovakimiana da Jermenija nastavi da jača nacionalne demokratske i odbrambene kapacitete kroz angažovanje u okviru NATO mehanizama namijenjenih partnerima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ambasadorom Jermenije Ašotom Hovakimianom navodeći da će saradnja između dvije zemlje biti unaprijeđena u narednom periodu.

Pozdravio je doprinos koji Jermenija pruža NATO misijama i operacijama, u vidu angažovanja svojih trupa u okviru NATO snaga na Kosovu (KFOR). Nadovezao se konstatacijom da je Zapadni Balkan region čiju je trajnu stabilnost moguće postići samo kroz dijalog svih aktera i integraciju u evropske i evroatlantske strukture.

Ministar je upoznao sagovornika sa najznačajnijim rezultatima koje je 44. Vlada Crne Gore ostvarila u prvih stotinu dana. Dodao je da će Crna Gora nastaviti da sprovodi svoju spoljnopolitičku agendu na kojoj su glavni prioriteti kredibilno članstvo u NATO i intenzivan proces reformi koji će našu državu preporučiti da postane sljedeća članica EU.

- Na kraju, ministar je ohrabrio ambasadora Hovakimiana da Jermenija nastavi da jača nacionalne demokratske i odbrambene kapacitete kroz angažovanje u okviru NATO mehanizama namijenjenih partnerima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ambasador Hovakimian je pozdravio ulogu koju Crna Gora ima u očuvanju  regionalne stabilnosti, saglasivši se da svaki nesporazum treba rješavati putem dijaloga. Kazao je da će Jermenija nastaviti da doprinosi bezbjednosti Zapadnog Balkana kroz učešće u NATO misiji na Kosovu. Pohvalio je rezultate koje je Crna Gora ostvarila na polju vladavine prava i jačanja institucionalnih kapaciteta.

U osvrtu na jermenske bezbjednosne izazove, uputio je apel za dodatnim posredovanjem međunarodne zajednice u rješavanju konflikta između Jermenije i Azerbejdžana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 00:09