Zdravko Krivokapić / - Vlada Crne Gore
22/04/2024 u 18:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić: Ljubo Milović bio zadužen za nadzor Belivuka i Miljkovića

Odbjegli policajac Ljubo Milović bio je zadužen za nadzor Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pripadnike kavačkog kriminalnog klana, tokom njihovog boravka u Crnoj Gori, kazao je bivši premijer Zdravko Krivokapić.

On je u emisiji “Referat" na Gradskoj TV rekao da je bivši pomoćnik direktora polcije Enis Baković bio je jedan od ključnih ljudi koji su dali nalog da Belivuk i Miljković uđu u našu zemlju. Krivopakić tvrdi i da je informacije Europola od njega, gotovo pola godine, krio Dritan Abazović.
Još 17. januara 2021. godine bivši premijer Zdravko Krivokapić, kako sam ističe, imao je saznanje da su Veljko Belivuk i Marko Miljković doputovali u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer, te da im je bila obezbijeđena zaštita. Informaciju je, dodaje, dobio od savjetnika za bezbjednost Aleksandra Novovića, te je nakon dva dana sazvao sastanak sa tadašnjim vršiocima dužinosti direktora Uprave policije Veskom Damjanovićem i ANB-a Dejanom Vukšićem.

- Dobio sam informacije da je to jedna sinhronizovana akcija sa srpskim obavještajno bezbjednosnim sektorom i, pošto sam permanentno vodio rokovnik, zapisao sam jedno ime. Za nadzor njihov je zadužen, zamislite ko, Ljubo Milović. Ja nijesam znao u tom trenutku ko je taj čovjek. On je bio policijski službenik i dobio sam informaciju da je bio zadužen za nadzor tih osoba tokom njihovog boravka - istakao je Krivokapić.

Detalji optužnice tužilaštva Srbije: Ljubo Milović tražio podatke o istrazi protiv Veljka Belivuka

Krivokapić je kazao da mu je tu informaciju dao Vesko Damjanović.

Shodno saznanjima do kojih je kasnije došao, Krivokapić kaže da je Srbija demantovala da je na bilo koji način bila umiješana u dolazak Belivuka i Miljkovića.

- Tada je saopšteno da je Enes Baković bio jedan od tih ključnih ljudi, koji su dali usmeni nalog službeniku da to odradi. Međutim, ne može usmeno naređenje da bude mjera koja prevazilazi zakonski dio i proceduru koja je definisana - kazao je Krivokapić.

Iako, prema nekim navodima, prve informacije od EUROPOL-a, koje se tiču odnosa Ljuba Milovića, Radoja Zvicera i nekih funkcionera policije, u Crnu Goru stižu u junu, Krivokapić je o njima, kaže, bio obaviješten tek u oktobru 2021. Te informacije je od njega, dodaje, krio tadašnji potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Detalji istrage protiv Lazovića: Taјni sastanak na Grahovu sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem


Detalji istrage protiv Lazovića - ukidanje zabrane Belivuku i Miljkoviću: “Evo z veli dok je on tu mogu vazda ući”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:17