Branko Krvavac / Lazar Ružić, Dan
22/05/2024 u 11:10 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Krvavac: Manipulaciju o Srbima kao genocidnom narodu spriječili crnogorski amandmani

Iako se u rezoluciji UN niti jednom riječju nije pominjala odgovornost srpskog naroda ili Srbije za zločine koje su počinili pojedinci, amandmani Crne Gore su doprinijeli da se spriječi svaka manipulacija, pogrešna interpretacija ili bilo čija zloupotreba imputiranjem da su Srbi genocidan narod, kazao je Branko Krvavac, člana Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

Stoga, kako je dodao, amandmani na rezoluciju, koliko god se neko trudio da to obesmisli ili omalovaži, jasno preciziraju individualizovanu odgovornost, te eksplicitno i nedvosmisleno ukazuju da se ona ne može pripisati bilo kojoj grupi ili zajednici.

- Crna Gora koja ima poštovanje prema svim nevino stradalim žrtvama, a kao zemlja koja je kandidat za buduću članicu Evropske unije ima i obavezu da poštuje presude međunarodnih sudova, koje su osnovale Ujedinjene nacije i rezolucije koje je upravo usvojio crnogorski parlament - kazao je Krvavac.

On je istakao da bi sve drugo značilo odustajanje od evropskog puta i izvjesnu izolaciju, što bi, ističe, najviše obradovalo one aktere kojima su evropske integracije i vladavina prava bile samo mrtvo slovo na papiru i pokrivalica za diskriminaciju, korupciju i kriminal.

- Grantovi iz EU, sprovođenje vladavine prava uz podršku Europola i unaprjeđenje životnog standarda su teme koje su trenutno u drugom planu, zbog rezolucije koja je na dnevnom redu UN i pojedinaca koji koriste tu temu i nevine žrtve za političke poene - navodi Krvavac.

Milović: Glasanje o rezoluciji o Jasenovcu bio bi brzoplet i nedržavotvoran potez

On smatra da je vrijeme da se vratimo temama od kojih se živi, bez namjere da se žigoše bilo koji narod, što i jeste trajan cilj aktuelne Vlade Crne Gore, koji će se i ubuduće zastupati istovremeno u okvirima unutrašnje i spoljne politike.

DNP: Milović zbog izjave o Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu zaslužuje smjenu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. jun 2024 11:15