Nađa Laković / igor sljivancanin, Skupština
08/05/2024 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Laković: Opština Budva odgovorna za nekontrolisanu gradnju kod vrtića

Opština Budva ima jedinu i isključivu odgovornost za nekontrolisanu gradnju u neposrednoj blizini vrtića „Ljubica V. Jovanović Maše” - sve ostalo je zamjena teza i sakupljanje jeftinih političkih poena, kazala je Nađa Laković, poslanica Pokreta Evropa sad.

- Kao što je od ranije poznato, Opština je dala zemljište i dovela do neprimjerene situacije u kojoj su se našli i djeca i roditelji, dok je Vlada sa resornim ministarstvom riješila problem za 24 sata. Nažalost, ispostavilo se da to nije odgovaralo onima čiji su lični interesi važniji od interesa naše djece - kazala je Laković.

Ona je je istakla, zbog crnogorske javnosti, da se Uprava vrtića zvanično obratila 26. aprila i da je istog dana organizovan sastanak sa predstavnicima Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, kako bi se urgentno našlo rješenje za pomenutu situaciju.

- Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je u hitnom postupku sprovelo sve neophodne mjere iz svojih nadležnosti i već 27.aprila urbanističko-građevinska inspekcija je donijela Odluku kojom se osporena prijava gradnje i zabranjuju radove. To znači samo jedno - da je na vrijeme ispoštovana ta Odluka sve bi bilo regulisano još prije deset dana - kazala je Laković.

Rađenović: Odović da poništi svoje rješenje kojim se uzurpira dvorište vrtića u Budvi

Ističe da je licemjerno i krajnje politikanski da Opština Budva, tek nekoliko sati uoči opravdanog protesta roditelja, poništava Saglasnost za privremeno zauzimanje dijela dvorišta vrtića (koje je dobio investitor da bi izgradio ogradu), ali ne i saglasnost na gradnju ulice.

- Najviše je licemjerno da se URA koja je dio vlasti u Budvi i dalje uporno oglašava ovim povodom, ali ne da okrive opštinske vlasti čije su odluke dovele do uzurpacije zemljišta koje koriste naši najmlađi, nego Vladu koja je zapravo po hitnom postupku i riješila pomenuti problem - kaže Laković.

Sa protesta roditelja u Budvi poručeno da vrtić pripada isključivo djeci

Vlada Crne Gore i po ovom pitanju, ističe poslanica PES-a, kao i svakom do sada, pristupila je sa ciljem zašite najmlađih i svih građana Budve, a ne različitih interesnih grupa.

- Naš stav ostaje isti - i dalje ćemo kao i do sada obavještavati javnost po završenim aktivnostima, a nikako radi dobijanja političkih ili bilo kojih drugih poena, posebno ne preko naših mališana i njihovih roditelja saopštila je Laković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:14