Andrija Mandić / - IGOR SLJIVANCANIN
10/04/2024 u 16:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Nisam zabrinut za stabilnost Vlade, rekonstrukcija u junu

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je, komentarišući situaciju oko stabilnosti i funkcionisanja Vlade u svijetlu sporenja PES-a i Demokratske Crne Gore o sektoru bezbjednosti, da nije zabrinut za stabinost Vlade.

- Mislim da smo se svi okupili oko većeg cilja, a ne kakva će biti kadrovska politika. Cilj nam je da promijenimo Crnu Goru, da unaprijedimo život građana, uspostavimo vladavinu prava. Da Crna Gora bude srećnija zemlja nakon završetka mandata 44. Vlade. Zato nijesam zabrinut za stabilnost 44. Vlade. Da li su svi pojedinci spremni da prate taj veliki cilj­? Uvjeren sam da jesu. Vjerujem i da će Vlada koju predvodi Milojko Spajić očuvati povjerenje koje joj je narod dao i da će trajati do kraja mandata, kako bi na nekim narednim izborima mogli da se predstave sa konkretnim rezultatima - rekao je Mandić za RTVNK. 

Vučurović: Rekonstrukcija Vlade što prije, Crnoj Gori su neophodni stabilnost i mir

Na pitanje o rekonstrukciji Vlade, Mandić je kazao da "čvrsto vjeruje da će biti u junu".

- Rekonstrukcija bi trebalo da doprinese još većoj stabilnosti i okupljanju svih snaga koje su potrebne za realizaciju dogovorenog programa i cilja. Ona je planirana godinu nakon uspostavljanja Vlade iz prostog razloga jer smo računali da nam za ciljeve koje smo uspostavili treba godinu. S obzirom na to da smo mi već za prva tri mjeseca riješili te ciljeve, inicirali smo ranije pitanje rekonstrukcije. Očekujemo da će nakon jednog velikog iskoraka Crne Gore, dobijanja IBAR-a, doći do rekonstrukcije, kako bi postavili novi cilj. A to je da budemo prva naredna članica EU. Ide nam mnogo brže i mnogo bolje nego što smo planirali - poručio je Mandić.

Knežević: Rekonstrukcija Vlade prije juna, kriza vlasti je i više nego očigledna

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 15:14