Mandić sa Jahelom / - IGOR SLJIVANCANIN
05/12/2023 u 14:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić sa ambasadorom Izraela: Prvi koraci nove parlamentarne većine djeluju ohrabrujuće

Vilan je Mandića detaljno upoznao sa situacijom u Izraelu, ističući da je za Izrael poštovanje međunarodnog javnog prava od najvećeg značaja

Prvi koraci nove parlamentarne većine djeluju ohrabrujuće, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u toku današnjeg susreta  sa Jahelom Vilanom, ambasadorom Izraela u Srbiji i na nerezidentnoj osnovi u Crnoj Gori.

Mandić je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, upoznao sagovornika sa aktuelnom političkom situacijom u zemlji.

On je izrazio očekivanje da će za našu zemlju uslijediti period bez političkih tenzija, čemu, kako je kazao, značajno treba da doprinese dijalog između parlamentarne većine i opozicije.

Naglasivši da sukobi u Izraelu i Ukrajini zabrinjavaju cijeli svijet, Mandić je iskazao interesovanje za trenutnu političku situaciju u Izraelu, uz uvjerenje da će uskoro biti postignuto “najbolje rješenja za dobro svih građana”.

Navodi se da Vilan je Mandića detaljno upoznao sa situacijom u Izraelu, ističući da je za Izrael poštovanje međunarodnog javnog prava od najvećeg značaja.

Ambasador je naglasio da njegova zemlja “nije u sukobu sa palestinskim narodom, već sa terorističkom organizacijom Hamas”.

On je čestitao Mandiću izbor na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore, te izrazio zadovoljstvo povodom današnjeg susreta, uz konstataciju da Izrael smatra Crnu Goru važnim partnerom čemu svjedoči i veliki broj izraelskih turista u Crnoj Gori.

Ovom prilikom, kako je istaknuto, Mandiću upućen je i poziv za zvaničnu posjetu Izraelu od strane predsjednika izraelskog Kneseta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. februar 2024 20:44