Mandić sa ambasadorom Švajcarske / - FOTO: SKUPšTINA CG
28/11/2023 u 08:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić sa ambasadorom Šmidom: Švajcarska podržava evropsku integraciju Crne Gore

Mandić je konstatovao da dvije prijateljske zemlje imaju tradicionalno dobru i konstruktivnu saradnju, ističući da postoji značajan prostor za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, navodi se u saopštenju Skupštine

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je danas sa Ursom Šmidom, ambasadorom Švajcarske konfederacije u Crnoj Gori.

Uz dobrodošlicu i zahvalnost na čestitki povodom stupanja na funkciju predsjednika Skupštine, predsjednik Mandić je sagovornika upoznao sa ključnim prioritetima 28. skupštinskog saziva. 

- On je konstatovao da dvije prijateljske zemlje imaju tradicionalno dobru i konstruktivnu saradnju, ističući da postoji značajan prostor za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa - navodi se u saopštenju Skupštine.

Tokom razgovora, predsjednik Mandić je upoznao ambasadora Šmida sa aktuelnim političkim prilikama u Crnoj Gori, naglasivši da je nova parlamentarna većina snažno opredijeljena da sprovođenjem reformi i usvajanjem evropskih standarda ubrza proces integracije Crne Gore u EU. U cilju unapređenja standarda građana u našoj zemlji, predsjednik Mandić je kazao da Skupština Crne Gore posvećeno radi u ispunjavanju evropskih zahtjeva, podijelivši očekivanje da će reformom pravosuđa biti ojačane institucije i povjerenje građana u iste.

- Afirmišuću činjenicu da je Skupština Crne Gore nedavno kompletirala Ustavni sud, ambasador Šmid je izrazio uvjerenje da će uskoro biti postignut konsenzus i u pogledu drugih imenovanja u pravosuđu. U tom kontekstu, on je istakao da Švajcarska podržava evropsku integraciju Crne Gore, uz akcenat da usvajanjem evropskih standarda i reformi jačaju institucije u procesu integrisanja naše zemlje u EU - dodaje se.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o regionalanim političkim prilikama, uz obostrano uvjerenje da će politički akteri doprinijeti većem stepenu razumijevanja, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:31