Sa sastanka / - IGOR SLJIVANCANIN
16/05/2024 u 10:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić: Skupština Crne Gore ima odličnu saradnju sa Misijom OEBS-a

Predsjednik Mandić je istakao da Skupština Crne Gore ima odličnu saradnju sa Misijom OEBS-a u našoj zemlji.

On je to kazao  u Bragi, Republika Portugal, tokom 18. zasijedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, sa Nj. E. Pia Kaumom, predsjednicom Parlamentarne skupštine OEBS.

Mandić je istakao da Skupština Crne Gore ima odličnu saradnju sa Misijom OEBS-a u našoj zemlji, te upoznao predsjednicu da će naš parlament ove godine biti domaćin Interparlamentarnog foruma koji okuplja delegacije PS OEBS-a zemalja jugoistočne Evrope. Predsjednik je iskoristio priliku da predsjednicu Kaumu pozove da bude gost u našoj zemlji i da zajedno otvore pomenuti forum.

Mandić je dodao da je nova parlamentarna većina u potpunosti posvećena ispunjavanju privremenih mjerila kako bi u junu ove godine dobila IBAR, ali i apostrofirao da je izuzetno važno da se i nakon toga nastavi sa snažnim zalaganjem kako bi u što kraćem roku zatvorili preostala poglavlja.

Predsjednik Skupštine je posebno naglasio važnost da reforme ne budu samo deklarativne, već suštinske i u tom kontekstu upoznao predsjednicu sa snažnom borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije u našoj zemlji koja je otpočela nakon promjena 2020. godine i koja je ubrzana nakon formiranja nove parlamentarne većine i izbora novih ljudi u tužilaštvu.

Predsjednica PS OEBS je istakla zadovoljstvo povodom sjajne saradnje između Crne Gore i Misije OEBS-a, te izrazila nadu da će naša zemlja postati prva naredna članica EU.

 Dodala je da ohrabruje posvećenost nove parlamentarne većine procesu Evropskih integracija, posebno u kontekstu globalnih dešavanja.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. jun 2024 04:47