/ - FOTO: ANDRIJA MANDIć
17/04/2024 u 10:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Skupština nastavlja da postiže rezultate kako bi dobili pozitivan IBAR

Andrija Mandić predsjednik Skupštine Crne Gore kazao je da će ta ustanova nastaviti da postiže rezultate koji su neophodni kako bi naša zemlja dobila pozitivan IBAR u junu ove godine.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je na poziv Gerta Jan Kopmana, generalnog direktora Generalnog direktorata za susjedstvo i pregovore o proširenju sa njim obavio telefonski razgovor tokom kog su razgovarali o brojnim temama vezanim za dobijanje pozitivnog IBAR-a, otpočinjanja zatvaranja pregovaračkih poglavlja nakon toga, novonastaloj situaciji u Ustavnom sudu i problemima vezanim za odsustvo izbora predsjednika Vrhovnog suda.

Predsjednik Mandić je iskazao zadovoljstvo povodom razgovora, podsjećajući na nedavni sastanak sa generalnim direktorom u Briselu tokom kog su razgovarali o brojnim rezultatima Skupštine.

On je apostrofirao da će Skupština Crne Gore nastaviti da postiže rezultate koji su neophodni kako bi dobili naša zemlja dobila pozitivan IBAR u junu ove godine, te dodao da ne sumnja da će i Vlada postupiti na isti način.

Generalni direktor Kopman je izrazio posebnu zahvalnost predsjedniku Mandiću na izdvojenom vremenu, iskoristivši priliku da mu čestita na impresivnim rezultatima koje je postigla Skupština na evropskom putu Crne Gore. Kopman je zaključio da svi vide Crnu Goru kao apsolutnog lidera u regionu kada je u pitanju proces pristupanja EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:03