Andrija Mandić / - SKUPšTINA CG
23/05/2024 u 08:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić: Srpski narod ujedinjen protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost

Predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je uoči današnje sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati Rezolucija o genocidu u Srebrenici da će se uzdignuta čela izboriti za bolju budućnost srpskog naroda.

- Danas je srpski narod, bez obzira na to gdje živi, svojim srcem u UN. On je ujedinjen u protivljenju svakoj namjeri da se u UN izglasa njegova navodna genocidnost i pruža punu podršku za sve napore koje čine predsjednik i delegacija Republike Srbije. Ostaćemo svoji na svome i uzdignuta čela izborićemo se za bolju budućnost srpskog naroda - napisao je Mandić na društvenoj mreži X.

Članice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) trebalo bi danas da glasaju o Predlogu rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Rezoluciju, kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i osuđuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, sponzorisalo je 38 država.

Crnogorski premijer Milojko Spajić najavio je 9. maja, na Premijerskom satu u Skupštini, da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici.

Crna Gora je u međuvremenu podnijela dva amandmana na Predlog rezolucije kojima se ističe da je krivica za zločin genocida individualna i da ne može biti pripisana nijednom narodu, etničkoj ili vjerskoj grupi, uz ukazivanje na neophodnost očuvanja odredaba Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini.

Spajić je, nakon što su crnogorski amandmani prihvaćeni, ocijenio da je to veliki uspjeh crnogorske diplomatije i korak ka pomirenju unutar Crne Gore, ali i regiona.

Spajić: Prihvatanje amandmana veliki uspjeh crnogorske diplomatije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da oni nisu ćutali o događajima koji su se događali u Srebrenici.

On je kazao da će danas biti jasno ko su prijatelji, a ko partneri.

Generalna skupština UN danas o Rezoluciji o Srebrenici

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jun 2024 00:43