Mandić sa Oktajem / - IGOR SLJIVANCANIN
08/12/2023 u 15:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mandić u Ankari: Zadatak nove Vlade je dadodatno unaprijedi odnose sa Turskom

Predsjednik Skupštine sastao se sa predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Velike Narodne Skupštine Turske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Ankari, tokom svoje zvanične posjete Republici Turskoj, sa Fuatom Oktajem, predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Velike Narodne Skupštine Turske i tokom razgovora istakao da su odnosi Turske i Crne Gore i u prethodnim godinama bili veoma dobri, ali da je zadatak nove Vlade da te odnose dodatno unaprijedi, kao i da tu poruku šalje u ime nove parlamentarne većine.

Mandić je apostrofirao da veliki broj investitora, sve veći broj turista i veoma brojna zajednica iseljenika u Turskoj čine jaku sponu i rađaju dobru volju obje strane da naši međusobni odnosi budu najbolji mogući. Posebno je istakao izborni plan povećanja plata i penzija i istakao da su sve akcije vlade i parlamenta usmjerene u tom pravcu.

image

Mandić sa Oktajem

- IGOR SLJIVANCANIN
image

Mandić sa Oktajem

- IGOR SLJIVANCANIN

Kako bi se sproveo ovaj plan, Mandić je naglasio da je Crnoj Gori neophodna stabilnost i investicije, a posebno kada je u pitanju razvoj zelene električne energije, te naglasio da je EPCG sa svojim projektom Solari prva u regionu.

- Iskustvo turskih kolega bilo bi dobrodošlo prilikom novih velikih infrastrukturnih projekata u oblasti energetike, naveo je Mandić, saopšteno je iz Skupštine.

Oktaj je pozdravio predsjednika Mandića i delegaciju i poželio uspješan rad, kao i što jaču saradnju sa Turskom u narednom periodu. Istakao je da su Turska i Crna Gora savezničke zemlje koje imaju isti cilj – mir i stabilnost na Balkanu.

Predsjednik Oktaj je naglasio da 50 odsto električne energije u Turskoj dolazi iz obnovljivih izvora, te da je cilj da se u narednom periodu ta brojka poveća do 67odsto. Dodao je da Turska ima veliko iskustva u toj oblasti koje bi rado podijelila sa Crnom Gorom. Istakao je da predstoje nove investicije u Crnoj Gori, posebno u oblasti energetike, te da Crna Gora nikada nije sama, već je Turska sa njom kao prijateljska i saveznička zemlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 07:39