Andrija Mandić / - IGOR SLJIVANCANIN
02/12/2023 u 19:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mandić: Važan dogovor o popisu, čestitam Vladi i opoziciji

Mandić je rekao da niko ne smije da vrši pritisak na bilo koga kako da se izjasni na ovom popisu

Uspjeli smo da postignemo dogovor koji je vrijedjelo čekati i tri godine, i sve relevantne političke snage stoje iza ovog popisa i čestitam Vladi i opoziciji, kao i nacionalnim savjetima, ocijenio je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić u Dnevniku 2 TVCG.

Mandić je rekao da niko ne smije da vrši pritisak na bilo koga kako da se izjasni na ovom popisu, jer su podaci anonimni za sve. Naglasio je da je softver koji je predložen vrlo važan mehanizam. Mandić je istakao i da Monstat zaslužuje sve pohvale koje mu je uputio Eurostat.

“Nakon više odlaganja, popisivači kreću da rade važan posao”, rekao je Mandić.

Govoreći o izboru vrhovnog tužioca, kazao je da veoma cijeni karijeru Milorada Markovića, kandidata, i istakao je da parlamentarna većina treba da o njemu razgovara. Kazao je da se nada da će novi VDT biti izabran jednoglasno u parlamentu, a naveo je da Marković ima prednost.

“A ta je prednost što ne dolazi iz tužilačke organizacije. On može da bude ličnost koja može da oslobodi tužičaštvo uticaja bilo kakve politike”, rekao je Mandić.

Kazao je da je Socijalni savjet predložio starosnu granicu za odlazak u penziju 65 godina za žene i muškarce.

“Ako Socijalni savjet nešto predlaže, Vlada podržava ne mislim da parlament da treba nešto odlaže jer dogovor kuću gradi. To je put za novu Crnu Goru”, rekao je Mandić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:50