Slavica Maslovar / - DEMOKRATE
16/05/2024 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Maslovar: Izgradićemo starački dom, naši najstariji sugrađani su zaslužili našu zahvalnost

Otkrivanje mostova između prošlosti i budućnosti je od izuzetne važnosti za svako društvo i recept za uspjeh svake lokalne zajednice je adekvatan odnos prema starim licima, kazala je Slavica Maslovar, kandidatkinja za odbornicu sa izborne liste "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! Ðorđe Zenović".

- Upravo su stariji sugrađani, oni koji su današnju Budvu stvarali i nesebično je predali novim generacijama na čuvanje, zbog čega zaslužuju više od zahvalnosti – zaslužuju posvećenost lokalne zajednice koju biraju - kazala je Maslovar u predstavljanju.

Ona je predstavila glavne projekte iz izbornog programa Demokrata, na čijoj realizaciji će nakon 26. maja raditi kao najsnažniji konstituent vlasti.

- Dok vrijeme neumitno teče, izazovi se množe, a potrebe postaju sve jasnije, naš odgovor su realni projekti koje ćemo svakog dana do izbora predstavljati sugrađanima, a najvažniji među njima će ovih dana, kroz naš izborni Program stići i do svih budvanskih domova, kako bi sugrađanima poslali poruku da 26. maja, birajući broj 2, biraju rad i jasnu viziju grada, naspram puste priče koja traje već više od dvije godine - kazala je Maslovar.

Kako je istakla, izgradnja osnovnog socijalnog servisa u 21. vijeku - Doma za stare je od velikog značaja za Budvane, jer nije riječ samo o objektu i ustanovi, već o sigurnom utočištu za ljude koji su gradili kraljicu Mediterana, zbog čega zaslužuju da u njoj bezbrižno staraju, "što je naša najadekvatnija zahvalnost njima za naporno proveden radni vijek u interesu Budve!".

Maslovar je u ime liste predstavila i detaljan plan najmodernije medicinske usluge kojom bi raspolagala ova ustanova, ali je najavila i brojne sadržaje poput planiranih mjesta za druženje i aktivnosti koje obogaćuju duh i tijelo, čime se sugrađanima grade temelji za dostojanstvenu starost:

- Uvažene sugrađanke i sugrađani, pridružite nam se u stvaranju grada u kojem starost nije teret, već zaslužena nagrada za životno putovanje. Ojačajmo temelje za sjutra koje počinje danas. Ojačaj. Obnovi. Oživi. Budva odlučuje! - zaključila je Maslovar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:02