Ministarstvo finansija / - FOTO: MINISTARSTVO FINANSIJA/ FACEBOOK
22/11/2023 u 18:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MF: URA saopštila neistinu da postoji nesaglasje između Spajića i Vukovića

Skupština Crne Gore jedino relevantno mjesto za ukrštanje argumenata svih parlamentarnih strana, a na osnovu kojih će građani i stručna javnost dati svoj sud, poručuju iz MF

Politička manipulacija je tvrdnja Građanskog pokreta URA da postoji nesuglasje između premijera Milojka Spajića i ministra finansija Novice Vukovića oko makroekonomskih i fiskalnih podataka, saoptili su iz Ministarstva finansija (MF).   

Ministarstvo finansija je saglasno sa Kabinetom premijera da se podacima manipuliše, ističe se u saopštenju iz MF.

Opoziciona partija URA je saopštila tvrdnju koja je neistinita, jer, ne postoji nesaglasje između sinoćnih navoda kabineta premijera Milojka Spajića i Ministarstva finansija, na čelu sa Novicom Vukovićem. Jasno je da je Kabinet premijera u ovom slučaju reagovao na tendenciozni naslov i neutemeljeno tumačenje rezultata ekonomske politike prethodne Vlada, a koja ne korespondira sa činjenicama. - navodi se u saopštenju MF.

Makroekonomski i fiskalni podaci koji su bili predmet razmatranja na sjednici jučerašnjeg Savjeta za fiskalnu stabilnost su upravo statistički podaci, čiji je zvanični izvor Ministarstvo finansija, koje i dostavlja podatke Savjetu u redovnoj proceduri, podsjeća se u saopštenju.  

- Ministar finansija kao član Savjeta za finansijsku stabilnost dijeli navode izrečene u zvaničnom saopštenju Centralne banke Crne Gore, imajući u vidu da je isto i sastavni dio obrazloženja rebalansa budžeta koji je u skupštinskoj proceduri. Ali, jedno su podaci, a potpuno drugo njihova struktura i interpretacija koja je u ovom slučaju problematična. Dodatno, da bismo ostali u okvirima profesionalnih standarda, odbacujući ove političke manipulacije, sve podatke koje se tiču zatečenog stanja u javnim finansijama Crne Gore saopštićemo u Skupštini Crne Gore, prilikom razmatranja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu za 2023. godinu - navodi se u saopštenju.

Smatramo da je upravo Skupština Crne Gore jedino relevantno mjesto za ukrštanje argumenata svih parlamentarnih strana, a na osnovu kojih će građani i stručna javnost dati svoj sud, zaključuje se u saopštenju MF. 

URA: Kabinet Spajića protiv svog ministra finansija

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 16:36