Mikić  / Foto: SRDJAN BOLJEVIC
22/12/2022 u 13:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mikić tvrdi da nije učestvovao u švercu cigareta: U pitanju je namještaljka, ne dam na sebe

Onima koji učestvuju u kreiranju hajke i propagande želim da poručim: "Zakon moga roda je za čast i za porodicu se glava daje", poručio je Mikić

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić tvrdi da nikad nije učestvovao u nelegalnim aktivnostima koje se odnose na krijumčarenje cigareta u Crnoj Gori. 

Kako je istakao, riječ je o namještaljki čiji je cilj da se skrene pažnja sa stvarnih počinilaca krivičnih djela i nacrta meta nevinim ljudima.

- Sve do danas sam vjerovao da je ovo sve dio političke price i folkolra u kojem je cilj da se političkim protivnicima nanese politička šteta. Međutim imajući u vidu da se pojedini političari pozivaju na 'navodnu' dokumentaciju i informacije iz službi bezbjednosti jasno je da se radi i koordinaranoj akciji u kojoj učestvuje više lica, neformalnih centara moći, bivših i sadašnjih pripadnika službe bezbjednosti i kriminalnih organizacija - naveo je Mikić. 

Mikić navodi da su glavna meta napada njegove partijske kolege, a posebno premijer Dritan Abazović.

- Upravo zbog svih aktivnosti koje su on i URA preduzeli u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u prethodne dvije godine, a koje ne odgovaraju bivšem režimu prepoznatom po organizovanom kriminalu i funkcionerima koji su optuženi i osuđivani za zloupotrebu položaja. Propaganda, fabrikovanje laži i crtanje meta ljudima u konačnom ima za cilj da se potencijalno ugrožavanje života i imovine visokih funkcionera URA ne vezuje za naše političke i državničke aktivnosti, već za navodne kriminalne aktivnosti. To je već viđen recept i oprobana matrica djelovanja ne samo u Crnoj Gori nego i zemljama regiona- istakao je Mikić. 

Propaganda i manipulacije, prema riječima izvršnog direktora ove partije, GP URA neće skrenuti sa puta izgradnje pravne države, društva vladavine prava i nastavka beskompromisne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

,- adi se o nastavku prljave kampanje protiv URE koja kontinuirano traje od avgusta 2020. godine. Institucije koje su, primarno zahvaljujući URI, oslobođene odradiće svoj posao i utvrditi krivicu onih koji to jesu. U vrijeme vladavine DPS-a i Raška Konjevića slobodno tužilaštvo nije bilo moguće ni zamisliti - oni su posljednji koji mogu da govore o vladavini prava, jer su prepoznati po aktivnostima koje borbu za vladavinu prava potpuno obesmišljavaju. Kao neko ko je vaspitavan shodno crnogorskoj tradiciji i običajima da nikad ne dam na sebe i svoje, a u želji da svoju porodicu zaštitim od sramne i prljave propagande, onima koji učestvuju u kreiranju hajke i propagande želim da poručim: "Zakon moga roda je za čast i za porodicu se glava daje" - zaključio je Mikić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:05