Jakov Milatović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
09/05/2024 u 21:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović: Još odlučnije raditi na zadacima na putu ka EU

Aktuelni trenutak predstavlja prekretnicu u pregovaračkom procesu i očekujem da će svi politički i društveni činioci, još odlučnije raditi na ispunjenju zadataka koji vode ka punopravnom članstvu Crne Gore u EU do 2028. godine, poručio je predsjednik države Jakov Milatović

On je na svečanosti povodom obilježavanja 9. maja - Dana Evrope u organizaciji Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, kazao da deveti maj, kao dan kada su postavljeni temelji Evropske unije predstavlja simbol jedinstva, mira i solidarnosti među evropskim narodima.

Istakao je da se u postulatima demokratije i vladavine prava na kojima je izgrađena EU, nalaze i njegovi motivi za ulazak u politiku i težnja da Crna Gora, kao zemlja koja baštini ove vrijednosti i koja je najdalje odmakla u pregovorima, ubrzo postane punopravna članica evropske porodice.

Spajić: Želimo da 2026. budemo spremni za ulazak u EU

- Ukazao je da je integracioni proces naše države put ka jačanju institucija, učvršćivanju demokratskih principa i uspostavljanju vladavine prava, dodajući da posvećenost dostizanja boljeg života svih građana Crne Gore čini suštinu njegovog političkog djelovanja- navodi se u saopštenju.

Predsjednik države je podsjetio da su u prethodnom periodu preduzeti značajni koraci u oblasti suzbijanja korupcije i organizovanog kriminala, što je doprinijelo tome da se naša zemlja nalazi na pragu ispunjavanja privremenih mjerila u oblasti vladavine prava.

- Naveo je da uprkos suočavanju sa unutrašnjim izazovima, pogledi svih društvenih aktera moraju ostati iskreno usmjereni ka evropskom horizontu, na šta obavezuje kontinuirano visoka podrška građana našem evropskom putu- zaključuje se u saopštenju.

Popa: Imenovanja u pravosuđu pomak, optimista sam

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 01:33