/ - FOTO: PREDSJEDNIK CG
29/05/2024 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović na svečanosti povodom Dana državnosti Republike Hrvatske

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je u hrvatskoj ambasadi svečanosti povodom Dana državnosti Republike Hrvatske. On je kazao da je važno da sva otvorena bilateralna pitanja koja imamo rješavamo zajednički, kroz visok stepen međusobnog povjerenja.

U obraćanju prisutnima, on je kazao da unaprjeđenje ekonomske saradnje, kredibilno partnerstvo u okviru NATO saveza i nesebična podrška Hrvatske crnogorskom evropskom putu, predstavljaju najvažnije stubove bilateralnih odnosa naše dvije zemlje.

Istakao je da kulturne i tradicionalne veze, razvijane u različitim istorijskim periodima predstavljaju važan orjentir naspram kojeg treba da snažimo naše prijateljstvo i kreiramo zajedničku budućnost u okviru EU.

Hrvatska uputila protestnu notu Crnoj Gori zbog rezolucije o Jasenovcu

Naglasio je da je kao predsjednik Crne Gore ponosan na bogato tradicionalno nasljeđe hrvatskog naroda u Crnoj Gori koje, predstavlja jedan od najvrijednijih djelova crnogorske kulturne riznice.

Dodao je da je upravo u raskošnom ambijentu Boke kotorske, na najljepši način, stvorena trajna kulturološka kopča između naša dva naroda koja, kako je naveo, čini taj dio Crne Gore simbolom tolerancije i međusobnog poštovanja.

Na kraju, predsjednik države je svim Hrvaticama i Hrvatima čestitao Dan državnosti, uz želje da budućnost Hrvatske bude obilježena sveukupnim prosperitetom i blagostanjem.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:05