Milatović sa O‘Brajenom / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
19/02/2024 u 17:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović-O’Brajen: SAD ključni faktor stabilnosti u regionu

Milatović je dodao da je Crna Gora posvećena jačanju kredibilnosti NATO članstva i da je za našu državu važna odlična saradnja sa SAD-om u oblasti odbrane, te da je njeno dalje unapređenje jedan od ključnih interesa Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajena. U otvorenom i sadržajnom razgovoru potvrđeni su odlični i saveznički odnosi Crne Gore i SAD-a, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Predsjednik Milatović je naglasio da je SAD važan saveznik i prijatelj Crne Gore na međunarodnoj sceni i istakao da je prisustvo SAD-a ključni faktor stabilnosti u našem regionu.

- Ukazao je da proces evropskih integracija predstavlja vodeći prioritet crnogorske vanjske politike, te podsjetio na značajne rezultate koje je Crna Gora u prethodom periodu postigla na tom planu, izrazivši zahvalnost SAD-u na kontinuiranoj podršci - dodaje se u saopštenju.

Milatović je dodao da je Crna Gora posvećena jačanju kredibilnosti NATO članstva i da je za našu državu važna odlična saradnja sa SAD-om u oblasti odbrane, te da je njeno dalje unapređenje jedan od ključnih interesa Crne Gore, prvenstveno jer su SAD značajan partner u modernizaciji Vojske Crne Gore i jedan od najvažnijih saveznika u okviru NATO.

- Tokom sastanka, predsjednik je naglasio važnost intenziviranja ekonomske saradnje sa SAD i potrebu daljeg privlačenja američkih investicija, naročito u oblasti energetike, infrastrukture i turizma - dodaje se.

Na kraju, obostrano je izražen interes za dalje intenziviranje političkog dijaloga kroz dinamiziranje razmjena posjeta na visokom nivou, zaključuje se u saopštenju.

Kancelarija za odnose s javnošću

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:12