Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
27/11/2023 u 12:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Albanije, Irske i Finske

Predsjednik je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti unutar NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora: Nj.E. Zhakline Peto, ambasadorke Republike Albanije, Nj.E. Ragnara Almqvista, ambasadora Irske i Nj.E. Niklasa Lindqvista, ambasadora Finske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

image

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

- U odvojenim razgovorima sa ambasadorima u rezidenciji na Cetinju, predsjednik Milatović poželio im je dobrodošlicu u Crnu Goru i uspješno obavljanje diplomatske misije u cilju daljeg jačanja bilateralnih odnosa među državama - dodaje se u saopšštenju.

image

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

Kako navode, konstatovani su dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu.

- Predsjednik je upoznao ambasadore sa aktuelnim prilikama u zemlji kao i osnovnim strateškim ciljevima Crne Gore: članstvom u Evropskoj uniji, jačanjem kredibilnosti unutar NATO saveza i dobrosusjedskih odnosa - zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. februar 2024 21:14